En god rätt.
För 4 personer.
Ingredienser
1 aubergine
2 msk olivolja
4 portioner pasta
2 paket halloumi, 400 g
150 g purjolök
1 gul paprika
1 tomat
3 vitlöksklyftor
150 g sockerärtor
1,5 msk kinesisk soja
Salt
Peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 250°.
Skär aubergine i 1 cm stora tärningar och lägg i en ugnsform. Ringla över 1 msk olivolja och rosta högst upp i ugnen i 20 minuter.
Koka pasta.
Skär halloumi i 1 cm tjocka skivor.
Skölj och strimla purjolök.
Skär paprika i 1 cm stora tärningar och tomat i klyftor.
Lägg halloumiskivorna på auberginen när 8 minuter återstår av stektiden. Sätt ugnen på grill.
Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna, pressa i vitlök, tillsätt purjon och stek på medelhög värme i 2 minuter. Tillsätt paprikan, tomaterna, sockerärtor, 1 krm svartpeppar, 1 krm salt och soja.
Låt allt bli varmt, ca 3 minuter.
Lägg pastan i en serveringsskål, blanda ner grönsaksfräset, auberginen och halloumin. Klart att servera!
Jag måste absolut testa, kanske i helgen rent av. Halloumi & sommar hör ihop!
halloumi är ju så sjukt gott! Känner att jag måste testa på den här rätten ^^