glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Kosttillskott för att få finare hy och tarmfloran på de små och stora

Hej.

Ja det är inte lätt att hinna med bloggen och sociala medier just nu. Har typ en timme över varje dag till att inte göra något och då är jag inte sugen på att ta upp datorn även om jag älskar att blogga.

Som jag skrev så var det inflytt och inredning i helgen på kontoret som jag ansvarar för. Hela helgen från morgon till kväll var jag där. I går efter förskolan drog jag och Stella dit och pysslade lite. Blir lite mer i helgen och även nästa vecka då äntligen lite försenade möbler kommer.

 

Plantagen har 30% på alla gröna växter just nu så denna fick hänga med. Det konstiga var att den bara kostade 399 kr ordinarie, denna blommar brukar vara SVINdyr. Krukan är från samma ställe och är en utekruka men spela roll, bara att plasta in så det inte rinner ut vatten på golvet.

Jag har skrivit tidigare om att min hud har varit upp och ner sen jag slutade amma. Efter en del googlande så läste jag mig fram till att Zink, omega 3 och 6 (linfröolja), B-vitamin och magnesium skulle vara bra för huden. Sen är det ju känt att probiotika kan vara positivt för huden. Mår magen bra mår huden bra. D-vitamin tar jag så här års för att solen lyser med sin frånvaro. Jag gillar inte kosttillskott egentligen men nu har jag kört på detta ett tag och huden har faktiskt blivit bättre.

Till och med Hudvårdsmärkena börjar med kosttillskott som ska göra huden fin inifrån. Fick detta i ett pressutskick ihop med ett serum men har inte hunnit testa

Tillbaka till probiotika så är det faktiskt viktigt. Mag- och tarmfloran är kärnan till vår hälsa och tydligen så visar ny forskning att floran påverkar vår hjärna och vårt humör mer än vi trott tidigare.

Bilden är från februari då Stella fick testa Yoggin innan den kom ut på marknaden

På tal om det så har OTTOs barnmat äntligen lanserat sin Yoggi med den patenterade mjölksyrabakterien Laktobacillus Plantarum 299v. Med över 10 miljarder ”Love Bugs” per 100 gram! Läs mer här

Det är så viktigt att våra barn får en hälsosam tarmflora. Detta har jag skrivit massor om innan. Steril barnmat som burkmat, pulvervälling och pulvergröt är inte alls lika bra som färsk välling, riktig gröt och riktig mat. Att dessutom då kunna ge de små dessa nyttiga bakterier är ju toppen. Jag har kollat på olika tillskott som finns för oss vuxna som jag då tänkte addera i Yoggi, smoothie osv men det står på varenda förpackning att man inte ska ge små barn.

Yoggin finns i butiker och på mathem.se Jag jobbar på att få in den i Linköping och då främst på Coop ekkällan och maxi där OTTOS välling finns

Ps. Vill tillägga att Stella har fått/får en burk här och där och en klämmis kan slinka ner. Hon åt även en bulle igår och snor pommes från mig om jag käkar burgare i bilen osv. Men det jag vill få fram är att det är så viktigt att ge de små BRA kost i det stora hela. Ekologiskt, inte steril mat, varierad mat så de får i sig alla näringsämnen osv….Detta kan ju bidra till att de slipper allergier, diagnoser som ADHD, hormonstörningar mm. Gäller ju även de produkter som vi använder på kroppen som krämer, tvålar och alla dessa tvättlappar som folk envisas med, sluta med dom!!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats