Charlotte "glitzy" Josefsson

Till helgen?

IMG_8380

För ett par veckor sen testa jag att laga Pasatelli. ”Pasta” gjord på vitt bröd, parmesanost, mjöl, ägg och citron. Vi har ingen köttkvarn så vi pressade ut maskarna genom en potatispress med stora hål. Vi har en sån man kan välja storlek på hålen. Men mina små händer orkade inte så Jocke fick pressa ut degen geno hålen så en köttkvarn är nog att föredra.

IMG_8382

Sorry för den suddiga bilden till höger men Ni ser ändå va? Det finns ju olika färska salcissiakorvar. Först och främst välj den där djuromsorg står i fokus plus en mjuk så blir det lättare att få ut köttet. Isvatten menas med att Du har en bunke med vatten och massa is i. Eftersom jag aldrig planerar matlagning så hade jag inget torrt vitt bröd så jag köpte vita frallor som är ganska så torra och krispiga på utsidan. Det funkade bra. Tror dock jag tog lite mindre än i receptet då de inte smulas ner på samma sätt som ett torrt bröd.

Vi tyckte det var ritkigt gott och kul att testa något nytt.

chill out

På översta bilden skymtar Ni ett vin vilket är Chill Out Genuine & Intense Pet. PET-flska är miljösmart plus att man inte behöver oroa sig för att krossa glas. Vinet är ekologiskt odlat och har en mycket fruktig doft men inslag av mörka bär, plommon och smörkola. Smaken är fruktig med inslag av lakrits, mörka bär och vanilj. Passar bra till smakrika kötträtter, grillat och medelstarka ostar. Jag testade ett glas i går kväll uan någon till och jag som inte är stormförtjust i lite kaftigare viner tyckte om det. Det var ändå milt samditigt som det var smakrikt. Detta kommer absolut testas till grillat i vår och sommar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats