i går kväll fick jag något ryck och bakade whoppies och chokladmuffins med vit chokladtopping.
75 gram smör
1 dl mjölk
2 st ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Tillagning
12 st:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 12 muffinsformar på en plåt.
2. Smält smör i en kastrull eller i mikron. Blanda det smälta smöret med mjölk.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser och vispa ner i smeten. Tillsätt det smälta matfettet och rör ihop till en jämn smet.
Låt gärna smeten stå och dra i kylskåpet i en till två timmar. Då hinner mjölet svälla och muffinsarna blir toppigare. Låter du bli flyter muffinsarna ut över kanten på formen och blir svampformade – men är lika goda!
4. Fyll formara till två tredjedelar eftersom muffins sväller under gräddningen. Se till att
5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 11 minuter.
6. Ta ut och täck med kökshandduk tills de svalnat – sedan spritsar du på frostingen
Frosting till muffinsen:
200 gram vit choklad
200 gram philadelphiaost
Smält chokladen över vattenbad, låt svalna lite. Rör ihop med osten. Och blanda i valfri karamellfärg om så önskas.
WHOPPIES: receptet tog jag här ifrån. Men kika inte för mycket på hennes bilder. Hon blandade sin smet alldeles för lite i det sista steget. Hennes är gryniga som ni kan se. Blanda till en slät smet innan ni spritsar ut dom på plåten.
Duuuude, jag är hungrig nu!!!