Charlotte "glitzy" Josefsson

Whoppies och Muffins

 

i går kväll fick jag något ryck och bakade whoppies och chokladmuffins med vit chokladtopping.

75 gram smör
1 dl mjölk
2 st ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Tillagning
12 st:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 12 muffinsformar på en plåt.
2. Smält smör i en kastrull eller i mikron. Blanda det smälta smöret med mjölk.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser och vispa ner i smeten. Tillsätt det smälta matfettet och rör ihop till en jämn smet.
Låt gärna smeten stå och dra i kylskåpet i en till två timmar. Då hinner mjölet svälla och muffinsarna blir toppigare. Låter du bli flyter muffinsarna ut över kanten på formen och blir svampformade – men är lika goda!
4. Fyll formara till två tredjedelar eftersom muffins sväller under gräddningen. Se till att
5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 11 minuter.
6. Ta ut och täck med kökshandduk tills de svalnat – sedan spritsar du på frostingen

Frosting till muffinsen:
200 gram vit choklad
200 gram philadelphiaost

Smält chokladen över vattenbad, låt svalna lite. Rör ihop med osten. Och blanda i valfri karamellfärg om så önskas.

WHOPPIES: receptet tog jag här ifrån. Men kika inte för mycket på hennes bilder. Hon blandade sin smet alldeles för lite i det sista steget. Hennes är gryniga som ni kan se. Blanda till en slät smet innan ni spritsar ut dom på plåten.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats