Det är flera som vill att jag ska dela med mig av recept när det kommer till barnmat. Jag börjar med Sparre och körre då jag tror det går hem hos nästan alla. Kommer fler recept inom kort.
Tidigare har jag kört med ekologisk pasta och skurit ner det till småbitar men nu kör jag på Risoni som är pasta som är formad som riskorn. Lagom storlek till liten. Tyvärr inte eko.
Jag köper köttfärs hos en ekobutik som finns här i Hjulsbro där vi bor. Självklart för djurens välfärd men också för att dessa djur inte får i sig antibiotika och annan skit som vi i vår tur får i oss.
Jag kör nästan uteslutande eko till Stella. Men om exempelvis inte rotselleri finns den dagen jag handlar får det bli en vanlig. Men om det är flera saker som inte finns i eko då lagar jag inte maten.
Pasta med köttfärssås
Ingredienser (4-5 port):
- 2,5 dl morot
- 80g ekologisk nötfärs 13%
- 2 dl passerade tomater
- 1,25 dl rotselleri
- 1 dl pasta
- en halv liten gul lök
- 1 msk rapsolja
- en nypa mald timjan (ibland köper jag kruka och hackar ner)
- en nypa oregano
- en nypa svartpeppar
Samtliga ingredienser avser ekologiska råvaror.
Så här gör du:
- Skala och finhacka moroten, gullöken och rotsellerin. Häll ner i en kastrull.
- Häll ner de passerade tomaterna. Koka upp under lock.
- Under tiden kokar du pastan (risoni) i en separat kastrull enligt anvisningar på förpackningen. Använder du spaghetti eller annan pasta med större bitar delar du dem i lagom stora bitar.
- Häll ner nötfärsen och kryddorna tillsammans med rotfrukterna och koka tills rotfrukterna är mjuka. Tillsätt rapsoljan.
- Använd en mixerstav eller matberedare lätt för att göra konsistensen lite slätare.
- Servera med pastan.
Ibland kanske man behöver späda med lite vatten för att få en bättre konsistens.
Senaste kommentarer