Testade ännu ett vegetariskt recept ikväll. Detta dök upp på Pinterest igår så jag spontanhandlade till rätten när jag var och handlade förut. Bilder och recept kommer från denna bloggen
Den var god och enkel. Kanske inte så gott så jag hoppade i sjön men sjysst vardagsmat.
Beställde precis food pharmacy kokboken.
Jag har läst massvis på deras blogg ikväll och det är väldigt intressant med tarmfloran och hur viktig maten är för att hålla oss friska. En bonus är att hudens oftast blir väldans fin. Detta är inget nytt för mig men jag har inte djupdykt vilket jag kommer göra nu. Jag skrev ju bland annat om varför jag ger Stella färsk ekologisk välling och så lite färdigproducerad mat som möjligt. Det har med bland annat tarmfloran att göra. Läs här
Sötpotatis i Ugn Fetaost Gratinerade
Ingredienser:
- 2 stora Sötpotatisar (200 gram / sötpotatis)
- 50 gr fetaost
- 1 handfull Persilja
- 1 matsked Olivolja
- En nypa Salt
- En nypa Svartpeppar
- 100 gram kokta Kikärtor
Så gör du:
Sätt ugnen på 200 grader och förbereda en bakplåt med bakplåtspapper. Tvätta Sötpotatisarna och dela de i mitt itu. Pensla sötpotatisarna med olivolja på toppen och botten (även sidan med skal). Salt på snitt ytan och lägg den på plåten med snittytan uppåt.
Grädda i 30 minuter, ta ut bakplåten och vänd på sötpotatisen. Med hjälp av en gaffel rör du runt i den krämiga sötpotatisen. Smula osten på potatisen.
I en skål blandar du kikärter med olivolja, salt och peppar. Sprid ut kikärter jämnt på sötpotatis plåten.
Strö över persilja, olivolja och grädda ytterligare 5-10 minuter eller tills osten har fått en fin färg.
Innan servering låt allt svalna och strö sedan lite salt och peppar på potatisarna.
Senaste kommentarer