glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Akut snitt

I förra inlägget hade jag blivit igångsatt. Tyckte det var skönt att ligga och titta på Netflix och att känna förvärkarna öka på. Förlossningen kommer nog igång ikväll med lite tur tänkte jag. 

Bad Jocke packa en väska till mig och lillan och komma upp på kvällen så vi kunde titta på Så mycket bättre. 

Klockan började närma sig åtta och jag kände att det kom lite blod i trosan. Inget nytt direkt men ställer mig upp för att gå till toan. Splash och det bara rinner blod längs benen. In på toaletten och ringer på personalen. 

Blir snabbt beordrad upp på sängen och blir uppkopplad för att kolla bebis värden. Barnmorskan säger att det kan bli snitt. Doktorn kommer och helt plötsligt är det typ 7-8 pers i rummet och blod överallt. Mitt i allt kommer Jocke som blir inkastad i en denna cirkus. Vi som skulle käka gott och se på tv och vänta in förlossningen. 

En sköterska säger “pussa din tjej hon ska iväg till operation för akut snitt” Jag fick en puss och blev ivägrullad och in på operaionsbordet. Någon minut senare sov jag och hon blev utplockad.  

Alla mår bra. Jag har sjukt ont i snittet men annars mår jag bra. Vi har inte lyckats få ner blodtrycket än men så fort det är stabilt blir jag utskriven. 

Lillan är på neo. Har fått hjälp med att hålla värmen och även fått lite sondmatning. Men allt sånt plockades bort idag. Hoppas vi får komma hem snart och börja livet hemma. 

Bilder och mer kommer om varför det började blöda osv men ville mest kika in och uppdatera er. Nu ska jag vagga bort till neo och pussa på bebis. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Grattis till den lilla ❤️
  Skönt att alla mår bra under omständigheterna.

  Jag gjorde också akut snitt, dock pga att lillan inte ville komma ut efter 19h på förlossningen.. så det är såklart inte samma sak som k ditt fall.
  Andra förlossningen blev ett planerat snitt och det gick mycket bättre med smärtan då, tack vare att kroppen knte hade annat att “läka”. Så förhoppningsvis går din smärta ,omkring snittet, också över ganska snabbt.

 2. Lollo

  Vilken dramatik! Jobbigt når det blir så! 🙁 men det verkar ju ändå som att allt gått bra efter omständigheterna!
  Stooooort grattis till er lilla tjej!! 😀

 3. Sandra

  Grattis! sjukt emotionellt kan jag tänka mig, jag bölade typ dagligen första veckorna efter bebis kommit 🙂 enjoy!

 4. Madde

  Stort grattis till er! Skönt att det gick bra trots omständigheterna. Jag blev också igångsatt och akut snittad med narkos med första barnet, minst sagt omtumlande ❤️ Hoppas ni får komma hem snart så ni kan njuta ordentligt av ert nya tillskott i familjen ?

 5. Anne-Lie

  Grattis till Er alla, skönt att allt gått bra men vilket drama! Ta hand om dig nu och vila mycket mellan varven 😉

stats