Akuten i natt | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Akuten i natt

Stella åkte på någon ny förkylning i helgen som ni vet, men bara snor. I tisdags kom febern och igår eftermiddag började hon hosta. När hon skulle sova hostade hon så hon blev alldeles röd i ansiktet. Hon kunde inte somna trots hostdämpande och inhalering så hon fick kommer upp. Efter en stund så la vi oss och hon somnade äntligen runt 22. Men jag väcktes av hostningar varannan minut kändes det som. 2:30 var hon väldigt trång i luftrören så jag hämtade inhalatorn och när jag kom tillbaka började hon skaka. Vi började inhalera och skakningarna blev bara värre och värre. Jag tog tempen på henne som visade 39.2 så hon fick alvedon.

Väckte Jocke och ingen av oss har varit med om dessa skakningar tidigare så vi åkte in till akuten och precis när vi kom ram spydde hon ner hela täcket och kläderna. Vi fick komma in snabbt och nu visade tempen 40,3 så hon fick mer febernedsättande och de undersökte henne samt snabbsänka. Hon fick även inhalera på sjukhuset då luftrören fortfarande var trånga.

Hon spydde igen så hon fick låna kläder då vi inte hade något rent längre. Jag har en hel sopsäck med kläder från akuten som ska in i tvätten. De erbjöd henne en glass som hon inte ville ha men däremot så var festis mer lockande. Dock spydde hon upp allt sen igen på vår nya matta när vi kom hem. Hon började hosta när vi skulle sova igen men efter en timme somnade vi.

Det är sjukt vad snabbt det går på akuten när man kommer med barn. vi åkte 2:45 hemifrån och var hemma klockan 4.00

I morse när vi vaknade hade hon svårt att andas igen så vi körde en omgång med inhalering framför tv:n. Vi kommer fortsätta med inhaleringen tills hon är frisk så hon slipper få trånga luftrör och “panik”.

Förstår inte hur man kan vara så glad och pigg med tanke på natten och den höga febern. Dock är den lite lägre nu,

Vill inte äta något, endast dricka så hon fick en glass till frukost. Ska åka och handla festis och isglass till henne så hon får i sig lite energi. Förhoppningsvis gör alvedonet sitt och bidrar till lite matlust.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Åh fy vad hemskt, man blir ju alltid så himla orolig när de är sådär sjuka. Hoppas hon mår bättre snart och att den här natten blir bättre!

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Vi har aldrig varit med om feberfrossa förut och hon huttrade liksom bara inte utan skakade rejält och då blev vi rädda. Men nu vet vi ju om det skulle hända igen. Det går åt rätt håll och idag äter hon frukost för första gången så jag tror det vänder idag 🙂 Tack för omtanken

Annons
stats