Sorry för kass mobilbild.
Var sjukt sugen på tonfisk förra veckan och även lite asiatiska smaker så det fick bli ett recept från recept.nu Riktigt gott!
- 400 g tonfisk loin, röd (kan ersättas med lax)
- 200 g nudlar
- 1 st litet isbergsalladshuvud
- 2 st morötter, normalstora
- 2 st salladslökar
- 8 st shiitakesvampar
- 100 g groddar, böngroddar
- 100 g sockerärtor
Dressing:
- 25 g ingefära, skalas
- 0.5 st citrongräspinne, nedskuren i fina bitar
- 3 st limefrukter
- 1 msk honung, flytande (gärna apelsinblomshonung)
- 2 msk sesamolja
- 1 tsk svarta sesamfrön
- 3-4 msk matolja
- 2 msk soja (jag tog japansk då jag gillar den mer)
- Grilla tonfisken försiktigt men på hög värme. Finns ingen grillpanna så stek tonfisken på samma vis i stekpanna.
- Blötlägg nudlarna, är det bråttom kan man koka av nudlarna i saltat vatten. Strimla isbergsalladen, morötterna, salladslöken och sockerärtorna med kniv. Lägg grönsakerna i kallt vatten så att de blir krispiga.
- Strimla också shiitakesvampen för sig.
- Till dressingen
Mixa ingefäran, lime, citrongräs, soja, sesamoljan, sesamfrön och matolja+honung. - Passera dressingen genom en chinoise (eller annan tät sil).
- Blanda nudlarna med grönsakerna och dressingen och servera tillsammans med tonfisken.
Hej,
När kommer det gå att köpa dina kläder?
Hej Sara,
I slutet av juni början på juli 🙂 Håll utkik.