Charlotte "glitzy" Josefsson

Att sova utan BH och lite annat bladder

Så här glad blir man när tuttarna har slutat att läcka och man kan sova utan BH för första gången på nästan åtta månader. Har typ inte haft BH på 2 dygn. SÅ SKÖNT!!!! I förrgår somnade jag innan 22 och sov utan BH. 2 historiska händelser. Vet inte när jag somnade innan 22 sist? Möjligtvis på fyllan i tonåren. Men det kanske kallas att däcka.

En väldigt positiv grej med att vara gravid, typ enda faktiskt (för mig) om man bortser från bebisen som kommer ut då. Det är att mensen försvinner. Jag mår ju så dåligt de två första dagarna. Min riktiga första mens kom i förrgår. Antagligen för att jag nästan hade slutat amma. Hade ju slutat men fick ändå pumpa 1-2 ggr per dygn för att brösten gjorde så ont. Nu har jag inte pumpat sen i söndags. Det tråkiga med att mjölken sinar är ju att brösten blir så små. Hej Doktor plastik, vill du slänga in lite större inlägg?

När jag bestämde mig för att sluta amma fick jag nästan lite separationsångest. Ska inte Stella och jag ha dessa mysiga stunder något mer? Den känslan infann sig en gång och släppte nästan lika snabbt som den kom. Jag snittades superakut som Ni vet. Jag pumpade var tredje timme på BB för att gå igång mjölken och efter två dagar sprängdes tuttarna och två stora mjökfläckar visade sig på den sexiga blå säcken man luffar omkring i på sjukan.

Lilla Stella som kom 1 månad för tidigt lärde sig snabbt att tutta även om hon sondmatatades första veckan i kombination med amningen. Amningen har alltid fungerat bra och inte haft såriga eller ömma bröstvårtor. Jag har haft tur. Men Stella ammade ju varannan timme dygnet runt i 3 månader så jag skulle minsann sluta amma så fort det bara gick för att få avlastning. Men allt gick lättare och amningstillfällena blev kortare (efter ca 3 månader).

I morse. Varje morgon hon i sin PJ och jag i min morgonrock. Hon käkar välling runt 5-6 och sover till 8-8.45. Sen bäddar jag och röjer lite. Ny blöja och upp till övervåningen för att göra frukost till mamman och dammsuga lite (katter som fäller och drar in skit). Stella leker under tiden. Sen äter jag och Stella tittar på youtube i sin stol. Runt 9.30-10 vill hon ha gröt. Kan vi snacka lite om Stolen Stokke Step? Först och främst är jag skitsur för att själva sittdelen med tillbehör har kommit i svart. Hur snyggt hade det inte varit till vår inredning? Men jag älskar den ändå 🙂 När bebis blir större tar man ju bort insatsen och även brickan och sitter direkt på ”sätet”. Fotstödet justeras efter hand att bebis blir äldre. Påminner ju om deras klassiska Tripp trapp men denna faller mig mer i smaken och är aningen smidigare och jag gillar att man kan välja olika färger på benen och nu även sitsen 😉 Ups. Blev ingen liten parantes detta hehe.

Jag gav Stella gröt innan 4 månader för att jag ville bli lite mer fri. När hon var ca 3 månader vägrade hon flaska fram till nyss. Hon har älskat mat sen hon fick smaka första gången så att dra ner på amningen blev naturligt och fruktansvärt skönt. Nu kan någon annan än jag mata henne.

Sen hon har börjat äta mat och välling sover hon bättre på nätterna även om uppvaken är för många. Jag har inte ammat henne en enda gång sen 1.5 vecka tillbaka och det är rätt skönt även om man kan sakna de mysiga stunderna. Jag är tacksam och glad att jag har kunnat amma henne utan problem då det är så himla bra för dom att få den starten i livet.

Är du ny här och vill läsa om hela resan med Stella klicka här>> och bläddra till sista sidan

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats