Charlotte "glitzy" Josefsson

Cryotherapy

cryoAlltså Cissi måste lära sig att man tar inte 2 bilder och sen är det bra. Utan man måste ta massvis. Från våran Cryotherapy session fanns det inte ett vettig bild på mig. Just här spänner jag hela ansiktet då jag tycker det är lite kallt 🙂cryotherapy

Cissi i tuben.

Jag fick ju testa Cryotherapy när jag var i USA vilket var kul. Har varit nyfiken på detta bra länge. Sverige är ju så jäkla efter alltså 😉 Finns säkert någon stans men inget jag vet om. Vet Ni?

Kändisar och elitidrottare gör det och även vanliga ”Svenssons”.

Man klär av sig till underkläder och bär vantar när man kliver in i ”tuben”. Kroppen omges av väldigt kall luft, 120-160 minus i 2.5-3 minuter. Visst blir det kallt men inte så kallt som man kan tro. Det är skönt att röra på sig under tiden då det börjar pirra lite i benen efter en stund. Antagligen för att blodet forsar uppåt mot kärnan (bröstet).

Detta minskar inflammationer genom att rensa gifter och metaboliska avfall med en tillförsel av syre och näringsämnen som berikar blodet för att stimulera cellulär regenerering (snabbare läkning).

När man kliver ut från tuben forsar blodet tillbaka ut i kroppen och påskyndar kroppens naturliga läkningsprocess. Frisättningen av endorfiner, ämnesomsättning och produktion av kollagen accelereras. Ökning av kollagen bidrar alltså till anti aging 🙂

Återhämtningstiden förkortas och endorfinerna hjälper kroppen att hantera smärta och inflammationer.

Så för att sammanfatta det hela så är det bra mot smärta, boostar immunförsvaret, anti-aging, inflammationer, ökar din återhämtning och prestation.

Hur vi kände oss efteråt?  Många får en energikick vilket Cissi fick men inte jag. Jag var även lite frusen en stund efteråt. För att få bästa resultat ska man göra det regelbundet precis som vilken annan behandling. Sen påstås det att man bränner upp till 800 kcal per session och det har jag väldigt svårt att tro.

Det är ju lite samma sak som isbad bara att detta ska vara ännu mer effektivt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cissi Franzen

    Men baby love!!! Just i kalla tuben såg du ut så här, hahaha!!! Så just i detta fall hade det inte hjälpt med hundra kort 😉 puss, saknar dig bästa!!!

stats