Dåliga resultat | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Dåliga resultat

IMG_8397

MItt jobb är ju att kolla runt på diverese träningsbloggare med jämna mellanrum. Jag pratar så klart för ShapeMeUps räkning. Själv tycker jag de är rätt dåliga och alldeles för mesiga och besitter för lite kunskap. De vet sällan vad de snackar om och tipsar om discoövningar som inte gör någon större skillnad när det kommer till resultat. De bloggar gärna om vilken träningsform som är poppis just nu.

Man kan lika gärna köpa en träningstidning med lite olika övningar utan vikter. eller med så små vikter så man knappt märker att man har dom i händerna. Ger ungefär lika bra resultat.

Jag besökte precis en välkänd träningsblogg och jag undrar hur man kan träna så mycket men ändå se så otränad ut? Eller jag vet ju svaret, för de redovisar ju hur de tränar.

Jag vet att tar upp detta med jämna mellanrum, men det är för att Ni inte ska apa efter och undra varför ni inte uppnår de resultat Ni vill ha. Jag tränar mindre än de flesta av dessa tjejer men får ändå mycket bättre resultat.

Nu är ju inte utseendet allt utan det är ju positivt för hälsan. Men om jag la så mycket tid på träning och inte fick bra resultat skulle jag snabbt tröttna.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. En Utbildad PT

  Din blogg är väldigt negativ och det enda du gör är att kritisera andra träningsbloggare och hur okunniga alla PT:s är. Du vet inte vad de har för mål med sin träning och övningarna ovan kan vara jätte bra för de som inte har tillgång eller råd att gå på gym. Alla vill inte bygga som du utan de flesta är bara ute efter att få röra på sig, få mer kroppskontroll och lite mer styrka och då passar många av de övningarna du kallar “discoövningar” jättebra!

  Att du sedan säger att träningsbloggarna ser otränade ut fast de tränar mycket behöver inte bro på att de tränar fel. Alla har olika förutsättningar med sina kroppar och olika mål. Inte för att vara taskig men du ser heller inte direkt vältränad ut, fast du kanske är det. Sluta kritisera och tipsa istället om de övningar som du tycker är rätt. Mvh En utbildad PT

  1. glitzybloggen
   Charlotte

   Oj vad fel du har? Jag visar väl upp massvis med övningar och tipsar om forskning mm? Du kanske inte läst min blogg så länge?

   Men de frågar ju hur de får en kropp som min och de frågar hur man bygger rumpa snabbast osv. Klart jag kritiserar folk om de lär ut fel. De lurar ju sina läsare omedvetet för de är okunniga. Jag tar upp såna här saker för att skapa diskussion och få läsarna att ifrågasätta. Du nappade ju bra på det så det är kul.

   Jag får också frågor om hur man ska träna hemma osv. Jag svarar så klart ärligt och berättar att de kommer aldrig få de resultaten hemma som på gym genom att köra kissande hunden eller vad det nu är för skitövningar.

   Jag måste få ha min åsikt och skriva hur jag tänker. Om jag nu läser en blogg där tjejen tränar sjukt mycket och jag får en tanke: hur kan man träna så mycket och se så otränad ut?
   Då måste jag väl få ta upp det i min egen blogg? Självklart tränar många för att må bra och det får de gärna göra. Men när en bloggare bokstavligt skriver att de vill bygga rumpa och sen kör dicsoövningar och tipsar sina läsare om detta. Självklart tar jag upp det för att “utbilda” mina läsare.

   Jag vet inte vad vältränad för dig är, men jag ser exakt ut som jag vill förutom att det ska tappas lite fett. Jag har lagom med muskler och vill absolut inte se ut som en fitnessbrutta utan en slimmad och tonad kropp.

   Det finns väldigt många dåliag PT:s där ute. De går sin utbildning och sen jobbar de på. Att utbilda sig vidare och att läsa forskning osv verkar inte vara så intressant. Nej, mer välutbildade PT:s till Sverige som verkligen vet vad de snackar om.

 2. Mad

  Håller med dig helt och hållet!! Läste samma tidning som du publicerat bild på och det slutar alltid med att man blir förbannad
  och börjar fundera på att starta en egen träningstidning utan bullshit! Tack för att du poängterar saker som detta då många människor känner sig vilsna vad gäller träning & hälsa och faller för det som står i tidningar som säkerligen till 100% blir sponsrade av företag att skriva skitsnack och därmed vilseleda folk.

  1. glitzybloggen
   Charlotte

   Ja det är synd. Finns lixom inga genvägar till bra resultat. Folk köper ju det som säljs på TVshop också. Tror de ska få sexpack av sauna belt lixom:)

 3. Lina

  Hej. Kan du inte tipsa om bra träiningsbloggar? Är halvnovis när det kommer till träning men också tänkt lite på det du skriver.
  Ha det bra! 🙂

 4. Louise

  Hej!

  Jag förstår om du inte har tid att svara på mitt inlägg, men jag tycker att du har så snygg kropp och bra inställning till mat och träning, så jag testar att fråga!

  Jag har ett lite komplicerat förhållande till mat (fast de har väl de flesta…) och har precis börjat äta lite mer för att jag kände att jag inte orkade äta så lite, träna en del och ha ett krävande jobb.

  En vanlig dag ser ut så här för mig.
  45 minuters promenad till jobbet.
  Frukost: En deciliter grekisk yoghurt light med blåbär eller hallon.
  Lunch: Sallad med tomater, avokado, kyckling, bladgrönt, paprika och fetaost.
  Mellanmål: Ett kokt ägg.
  45 minuters promenad hem.
  Ett tufft konditionspass, antingen Body Combat/Sats Enery eller HIIT + styrka.
  Middag: Omelett med skinka och ost eller en skiva rågbröd med ost eller skinka som pålägg. (är singel och lagar ytterst sällan middag till mig själv, så trist!)

  Ibland kanske jag äter några skivor skinka med till mellanmål om jag ska träna och känner mig trött.

  Försöker undvika snabba kolhydrater, men äter kanske bröd /pasta/potatis/ris till ett eller två mål på helgen.
  ÄLSKAR godis/glass/fika, men försöker hålla nere det till två gånger per vecka.
  Tränar tre gånger i veckan och går 90 minuter fem dagar i veckan. Promenader på helgerna också, men kanske inte mer än 60 minuter.

  Men frågan är, kan jag unna mig lite mer sött som jag älskar så? Dricker inte vin så ofta på vardagarna, kanske en aw varannan vecka, men oftast vin fredag eller lördag (eller både och)…

  Tacksam för svar! 🙂

  1. glitzybloggen
   Charlotte

   Hej. Är det så att du vill gå ner i vikt men att du inte gör det? Vad är ditt mål med maten och träningen?

   Jag tycker du äter väldigt lite. Men det jag tycker du ska göra är att räkna en vecka vad du äter & dricker. Kalorier alltså. Då får du svart på vitt vad du äter. Lättare för mig att svara på din fråga också. Tycker absolut du kan unna dig kolhydrater de dagarna du tränar.

   Men besvara mina frågor så hjälper jag dig och börja räkna kalorier. Vet du hur man gör?

 5. Emily

  Hej,

  Har följt din blogg i flera år men hittills inte kommenterat. Ville egentligen bara säga att du är grymt inspirerande! Och jag gillar att du förkastar dessa “skitövningar”. Hade dock varit kul med ännu mer tips på bra övningar för bra resultat! 🙂

  1. glitzybloggen
   Charlotte

   Oh vad kul. Gillar när jag kan inspirera:)

   Jag kör ju traditionella övningar i gymet. Men jag ska tänka på att ta med det i fortsättningen i bloggen:)

Annons
stats