En dag på slottet och bojkotta djurparker med mera | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

En dag på slottet och bojkotta djurparker med mera


Eller en tidig kväll på slottet. Tog med mamma till Bjärka Säby och käkade en tidig middag samt fika i slottscafét. Sen tog vi en promenad runt slottet och hamnade till slut vid en badplats precis nedanför slottet.
Stella ville så klart bada vilket hon fick. Efter badet tog vi en promenad i fårhagen men fåren hade gömt sig tyvärr. Hade varit kul att klappa några om de nu hade velat det så klart. När vi ändå har detta på tal med djur så kommer aldrig Stella få besöka en djurpark eller cirkus med djur för den delen. Hennes förskola åkte till Kolmården för ett par månader sen, men Stella fick stanna hemma. De skulle besöka Bamses värld, men det spelar ingen roll. Besöker man en del av Kolmården sponsrar man hela skiten. Ska bli så skönt när alla cirkusar, djurparker och andra attraktioner med djur är ett minne blott.
Får era barn besöka cirkusar och djurparker? Man kan inte försvara det med att man bara besöker djurparker där djuren har det bra. De lever i en miljö som är så långt ifrån deras egna naturliga, massa människor besöker dom varje dag och för oväsen.
Just Kolmården har ju delfiner vilket är vidrigt, de stackars djuren lider något enormt av att vara instängda och tvingas till uppvisningar.
Tycker folk över lag är rätt outbildade när det kommer till just såna här frågor. Skrämmande med tanke på all upplysning man får! Hoppas fler och fler inom kort blir mer “utbildade” och gör medvetna val. Eller så är det ju om man ser statistiken på djurparker, hur fler och fler resebyråer bojkottar utflykter med djur som att rida på elefanter osv. Men man vill ju liksom snabbspola så djuren får leva det liv de förtjänar. Och då kan man ju prata vidare om djur som slaktas för mat men det sparar vi till en annan dag 😉
Innan vi hoppade in i bilen hann vi smälla av en liten outfit 🙂
Puss på Er!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sandra

  men om inte vi privatpersonen sponsrar genom att betala inträde till parkerna, hur ska mab då finansiera dessa projekt? biljettavgifter går ju till djurens mat, avlingspeogram etc. håller helt med om att man inte ska rida elefant, titta på delfinshower etc men det tycker jag ör en annan diskussion. djurparker är inte dåliga i sig, det är en allt för enkel generalisering.

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Du menar projekt där man räddar arter? Som sagt, är det ett stort värdsligt problem så är det högre makter som går in och finansierar. De här djuren som Kolmården “räddar” Släpps de ut i det fria sen? Kan man titta på dom när man besöker djurparken? Tragiskt i sådana fall.
   Man jan ju bedriva såna här projekt utan att man ska ha en djurpark där djur får lida för att andra ska få finnas till. Låter så orimligt. När blev det privatpersoners ansvar att se till att arter lever vidare? Finansiellt menar jag då.
   Går man in på Kolmården som exempel så sponsrar man ju delfinshowerna.
   Vad är som som är bra med en djurpark bortsett från att de räddar arter?
   Sen finns det bättre och sämre djurparker men bästa är om alla stängs så inga mer djur behöver stå ut med skiten.
   För mig finns den ingen anledning någonstans att bedriva djurparker.

 2. sandra

  på många djurparker jobbar man ju aktivt med att skydda utrotningshotade arter (typ vita noshörningar) som är väldigt sårbara i det vilda på grund av tjuvskytte. tycker absolut det är värt att sponsra projekt i djurparker där man försöker bevara arter och förlåta för dem att föröka sig. alternativet är ju att de dör ut helt.

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Ja det gör man men om dessa arter så är viktiga att behålla är det inte upp till oss privatpersoner att ”sponsra” genom
   Att besöka parkerna. Inte på beskostand av djurs lidande

 3. Nathanelle

  Vi hade årskort på Köpenhamns zoo Elliots första år, men i somras bestämde jag mig för att sluta med det. Känns bara så FEL! Tycker så otroligt synd om djuren där trots att jag är väldigt oupplyst och inte världens djurvän. Men nej nu är det slut med den skiten (tack vare dig). Får bli mysiga bondgårder istället 🙂

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Glad jag blir 🙂 jag älskar att kolla på djur å skulle så gärna simma med delfiner men man får hoppas det händer i havet på naturlig väg någon gång istället. Skulle antagligen bajsa ner mig
   Om en delfin dök upp 🙂

Annons
stats