Charlotte "glitzy" Josefsson

Feminist


typisk feminist?

Har ni hört talas om sloggis rumptävling? Man fick skicka in en bild på sin rumpa och sedan skulle snyggaste rumpan koras. Men i Sverige fick tävlingen stängas för att det blev uppror. I övriga länder fortsätter tävlingen, men om man har ett svenskt ip kommer man inte åt bilderna. 

Vilka är det som sätter sig imot såna här tävlingar? Jag tror inte det är män, inte vanliga tjejer utan det är feminister. Jag kanske har fel men jag är ganska säker. Jag har en känsla att jag kommer få skit för det här. Men det är min åsikt och jag har rätt att yttra mig så här kommer det:

Varför kan ni inte bara låta tjejer vara. Varför är det kvinnoförnedrande att visa upp sig? Varför är det så synd om tjejer som är med i porrfilmer? Är det någon som tvingar henne att trycka upp det allra heligaste i rutan? Det är väl lika förnedrande för killen i sådana fall. Sluta se tjejerna som offer. Skit i om H&M har underklädesreklam på pelare runt om i landet. Är det synd om den modellen också? Vad grundar ni allt på? Duger alla som dom är? Är det budskapet ni vill få fram? Ja det stämmer, alla duger som dom är, men skit i vad som visas i media och rumptävlingar. Förstör inte för oss som kanske vill fläska upp rumpan på dataskärmen. Låt alla leva sitt liv utan att ni ska lägga er i. Är det avundsjuka det handlar om eller vad är grejen? Snälla berätta för mig.

Jag känner att jag skulle kunna skriva hela kvällen för jag blir så upprörd när jag tänker på feminister. Ärligt talat vet jag inte ens vad en feminist är. Bilden jag har är den jag precis har skrivit om. Men jag antar att feminism också är när man vill att män och kvinnor ska tjäna lika mycket osv. Och det är något jag respekterar. För utför man samma jobb ska inte mannen ha mer i lön. Men jag känner lite att samhället är som det är och det är inget jag kan påverka. Jag har accepterat det som det är.

Men ni är välkomna att förklara innebörden i att vara feminist. Det kanske är min okunnighet som gör att jag avskyr order feminist. Har ens ordet funnits längre än 10 år? Är det något modernt påhitt?

Update:
Som sagt jag är väldigt okunnig i ämnet. Och missförstå mig inte. Jag respekterar de kvinnor som kämpar för att kvinnor och män ska vara jämnställda i arbetsrollen osv. Men jag orkar inte lägga ned energi på det. Jag har för mycket med mitt eget. Men jag kommer aldrig respektera dom feminister som är mot porr och bidrar till att tävlingar där man visar lite hud läggs ned. Och ännu mindre dom som förespråkar att man ska bränna sin BH och kasta rakhyveln för att "du duger som du är".

Många glömmer att snittet underbetalda domineras av killar. Men många väljer att fokusera på chefsposter och tjänar mest och glömmer dom som är underbetalda och tjänar minst. Jag hör inte feminister ropa för de underbetalda killarna och ändå strävar man efter jämnställdhet.

update igen:
denna tjeja skrev så här:
Det finns olika typer av feminism. Vad jag anser vara 'rätt' feminism handlar om jämställdhet åt båda håll, & med jämställdhet innebär att tjejer får vara med i hur många rumptävlingar dom vill. Någon som säger sig vara för kvinnors rätt att ta för sig i samhället kan påstå sig vara det hur mkt hon/han vill, men kommer ändå vara en stor lögnare om hon/han motsätter sig ex. porr, utvik & rumptävlingar. Att man hävdar någonting innebär ju inte att det är sanningen. Bert Karlsson kan påstå sig vara snygg men det kommer alltid vara falskt. En kvinna som säger sig vara för kvinnors rätt att göra sina egna val & ändå klottrar på H&M:s julaffischer kommer alltid vara en lika stor lögnare som Karlsson. Kanske blev detta osammanhängande. Som sagt. Är trött & icketålmodig ikväll.. Hoppas någonting framgick iaf 🙂

Jag tog med inlägget för att det är precis så jag tycker. Så istället för att skriva det själv "snor" jag hennes inlägg rakt av.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Folks

    Okej, du har just sänkt dig själv extremt mycket i mina ögon. Varför skriver du att du blir upprörd när du tänker på feminister om du inte ens vet vad en feminist står för?

    Skärp dig, och läs på litegranna.

    Dessutom – om alla skulle resonera som du och "acceptera samhället för vad det är" så skulle det aldrig ske någon förändring. Det är tack vare feminister du har rösträtt och själv får bestämma vem du ska gifta dig med. Det är tack vare feminister du blir myndig vid arton, och inte vid 21 eller när du blir änka.

    Och som ett sista litet tillägg kan jag påpeka att feminism som ideologi har funnits sedan 1700-talet. Så nej, det har inte uppkommit under de senaste tio åren. Såvida du inte har en väldigt lustig tidsuppfattning.

  2. Nilla

    Vet inte om någon redan kommenterat om det här men jag tycker att du ha en poäng, om det är ens vilja att göra en porrfilm, sure låt henne göra den. Men det är nog det att kvinnor oftast blir tvingade och pressade till att göra såna filmer som upprör. Bh;brännandet tillhörde också 60/70 talet som revolterade mot 50-talet. (nej inte de söta klänningarna utan mot sånt här t.ex.http://www.mediabistro.com/unbeige/original/50shousewife.jpgIdag är det ju inte så fortfarande.. inte officiellt iaf. Kan tänkas att de som protesterar emot affischer och sånt inte vill att kvinnan objektifieras. ja, det har man ju hört tusen gånger, det tappar sin mening och folk förstår inte riktigt vad fan det betyder.Ungefär som en klyscha: Se på den ljusa sidan, du måste stanna upp och tänka efter bla bla. När man hör någonting om och om igen förlorar det lite av sin makt. En halvnaken kvinna på en poster är väl inte så mycket, men miljontals? Hon blir någonting att titta på(oavsett hur många examen hon har), inte prata med.varför skulle hon få lika mycket i lön som en man? Hon är ju bara ögongodis…

  3. Sara

    har suttit och läst alla dessa kommentarer, och måste erkänna att jag inte heller vet riktigt vad feminism var. Tror det har olika betydelser från person till person.
    Jag hade ungefär samma uppfattning som dig…det klingar illa. Och nu, efter att ha läst inläggen så klingar det om inte Ännu mer illa.
    Om jag hade en schysst rumpa (vilket jag tränar varje dag för, för att få :)), som jag var riktigt stolt över, och dessutom kunde tjäna en hacka på, då skulle jag absolut skickat in en bild på min butt och ställt upp!
    Vill också påpeka till alla er arga feminister att jag preminumerar både på Moore och på Slitz (samt Elle och cosmo), och tycker det är rolig läsning och fina bilder. 2 av mina nära tjejor brukar ibland även vara med i tidningen, och kan bara säga att de verkligen inte är osäkra eller kränkta unga kvinnor…inte har de sne verklighetsuppfattning eller är hjärntvättade heller. De ser jävligt bra ut, och har upptäckt att de faktiskt kan tjäna pengar på att sina utseenden, jag Hurrar för det…ni arga människor Buar. Den ena tjejan håller på att läsa till tandläkare, och den andra till vetrinär. Extraknäcker som utvikningstjejor…sparar lite på csn lånet där…smart säger jag…dumt säger ni arga. Kan bara säga att ni arga som skrivit inlägg är anledningen till att Jag starkt ogillar feminister ( den bilden jag har av er ). Självklart vill jag ha ett jämnställt samhälle, men tar stort avstånd från att kalla mig själv feminism.

  4. johanna

    Hej darling,
    Min fråga hör inte alls hemma i detta forum men, ditt I.D smink, vart köper du det och hur fick du reda på vilken hudton du skulle ha?
    Ha en skön lördag!

  5. glitzy

    vera: glömde en sak…jag visste inte vad ordet feminist står för (vilket jag gör nu) men för det har jag rätt att ogilla de som gör saker som jag inte tycker om och som uppenbarligen kallar sig feminister…

  6. glitzy

    vera: ännu en arg femnist…hur många finns det? inte tillräckligt eftersom gudruns parti blev ett skämt i alla fall….jag vet mycket väl att det finns feminister som är grunden till att tävlingar läggs ned och hatar reklampelare med modeller på..men om det är mulliga modeller är det ingen som bryr sig…dubbelmoral…jag respekterar en sorts feminist och det är den som kämpar för att tjejer och killar ska tjäna lika mycket..resten har jag inte över till…och ni behöver inte gilla mig…och det är helt ok att vi känner så för varandra…alla har rätt att gilla och ogilla varndra..och vi kommer aldrig ta upp den här diskussionen igen eftersom jag aldrig kommer läsa på i detta helt för mig ointressant ämne…jag blev så less när sloggis tävling las ned pga tjejer som kallar sig feminster…det var grunden till mitt inlägg och vem vet det kanske kommer ett nytt i framtiden

  7. glitzy

    hejhallå: jag får säga exakt vad jag vill..utan grund? jag har grunder som jar har förklarat tydligt här…och jag har rätt att acceptera vad som helst..du styr inte över mig?

  8. hejhallå!

    Jag håller med Vera…om man slänger ur sig nåt så korkat så tycker jag man ska ha grund för det…
    Man kan inte ge sig o säga, ”det är såhär samhället ser ut och jag får acceptera det” om de hade tänkt så hade vi inte ens haft kvinnlig rösträtt…

  9. Vera

    Du säger att du inte vet vad feminism är.
    Ändå säger du att du är emot det för din egen del. Dock är du villig att ta del av fördelarna som kommer med den.
    Du säger att du inte vill bli kopplad med feminister för att de är så arga.
    Du skriver att det är tack vare ER (feminister)tävlingen har blivit inställd. Hur kan du veta det. Du gissar ju bara.
    Jag tänker inte lägga någon energi på att ”fösrsöka” omvända dig. Jag tänker inte heller bli arg eftersom alla har rätt till en åsikt.
    Men jag ber dig, för ditt eget bästa att du borde lära dig mer om saker innan du dömer dem.
    Du säger att feminister är hycklare men ändå gör DU just det.
    Kan vi inte bara lägga ner den här diskussionen och så kan vi komma tillbaka och diskutera när du vet vad du pratar om?
    Vänliga hälsningar

  10. glitzy/charlotte

    stina: nej så tycker jag inte att det är att något yrke är bättre…vet inte varför kvinnor söker dig till såna arbete och jag struntar i vilket faktiskt..orkar inte diskutera om detta mer

  11. Stina

    Om det var omvänt, att omsorgsarbeten skulle vara bättre betalda än tekniska, skulle inte fler män söka sig till omsorgsarbeten då? Vore det inte bättre att försöka få blandad personal till båda ställen? Om kvinnor har ett större intresse av att ta hand om människor än vad män har så ska de straffas genom att få dåligt betalt? eller? För tekniska arbeten är mycket bättre, eller?

  12. Harriet

    Jag trodde att det var slutdiskuterat. Om jag vore du Charlotte, skulle jag inte lägga mer energi på att svara på fler inlägg. För Guds skull, ge er nu!
    Ha en bra dag.

  13. glitzy

    josefin: för att de väljer uppenbarligen yrken som har lägre lön? inte vet jag, men det låter som en logisk förklaring…ha en skön läskväll 😉

  14. Josefin

    Visst du har ett val vad du vill utbilda dig till men varför är kvinnodominerande arbeten dåligt betalda?
    De som riktar kritik mot utvik och porr menar nog att kvinnor framställs som objekt/passiva. De som väljer att vika ut sig borde inte kritiseras.
    Nej, nu ska jag rota fram gammal kurslitteratur för nu har jag fått blodad tand av de här inläggen!!

  15. glitzy

    josefin: jag lever i nuet…och ärligt talat så intresserar det mig inte hur det var på 1800 – talet..jag har aldrif var intresserad av historia, spelar ingen roll vad det gäller..jag gillar inte de som kallar sig feminister som hatar utvik. porr osv…jag har inte sagt något illa om jämnställdeheten i yrkesrollen…det jag menar att idag har du ett val vad du vill utbilda dig till och vad som hände på 1800 känns som det kvittar…hur det är idag förklarar historien men som sagt den är helt ointressant idag…jag vet bara att könen blir mer och mer jämnställda och det är jättebra att ni ”vanliga” feminister finns som kämpar för det eftersom det uppenbarligen inte alla vill det..

  16. glitzy

    josefin: jag lever i nuet…och ärligt talat så intresserar det mig inte hur det var på 1800 – talet..jag har aldrif var intresserad av historia, spelar ingen roll vad det gäller..jag gillar inte de som kallar sig feminister som hatar utvik. porr osv…jag har inte sagt något illa om jämnställdeheten i yrkesrollen…det jag menar att idag har du ett val vad du vill utbilda dig till och vad som hände på 1800 känns som det kvittar…hur det är idag förklarar historien men som sagt den är helt ointressant idag…jag vet bara att könen blir mer och mer jämnställda och det är jättebra att ni ”vanliga” feminister finns som kämpar för det eftersom det uppenbarligen inte alla vill det..

  17. Jessica

    Jag står som många innan påpekat för jämlikhet mellan könen och är emot att någon människa ska bli kränkt. Likväl som jag tycker att samhället skulle kunna bli väldigt mycket bättre än vad det är idag på många punkter. Det är för mycket hat, våld och kränkningar av olika slag för min smak och alldeles för lite kärlek och förståelse.
    Men jag skulle nog kalla detta för en ganska humanistisk syn, feminismen är en gren där under snarare och tillför en del av allt det som samhället borde kunna bli bättre på…
    En hel del av de inlägg som kastats emellan olika medlemmar här visar på att vårat samhälle skulle kunna vara betydligt mer sammanhållet än vad det är, utan att för den delen ta bort det som man kallar för individualismen.
    För att inte glömma att;
    En frodig utveckling av nya kunskaper bygger på dialog där man tycker olika men ändå kan diskutera om ämnet.

  18. Kristina

    Frågan är – Varför är kvinnodomineande arbeten så dåligt betalt… Varför värderas inte omsorgsjobb lika högt som tekniska? Det är där problemet ligger, plus att männen tjänar i snitt 2000 kr mer än kvinnorna (som har samma position)

  19. Josefin

    Men varför är det så? Tycker du att segregering är bra? I ett jämställt samhälle borde det ju råda någon form av jämvikt.
    När kvinnorna fick tillträde till de högre utbildningarna på 1800-talet och utbildade sig till lärare sjönk statusen och lönen. Vad berodde det på? På att kvinnors arbete värderas lägre? Att kvinnor är mindre värda?

  20. Josefin

    Jag håller med om att tonen hos vissa som har uttalat sig här är lite tråkig. Jag tycker att man diskutera saker och ting utan att kalla varandra apa eller ointelligent.
    Jag har läst olika bloggar i ungefär 2 år och har aldrig skrivit någon kommentar. Men nu kände jag bara att jag var tvungen att föra fram min åsikt i det här när jag läste att ”feminister” borde ”tänka på alla de män som är underbetalda”.
    Visst det finns män som har dåliga löner men när man ser hur den svenska arbetsmarknaden ser ut där vi har en könssegregering både horisontellt och vertikalt, vilket betyder att kvinnor ofta arbetar inom samma område(vård och omsorg, handeln)och där lönen inte är superhög samt att ju högre upp i hierarkin ju färre kvinnor. Detta kan man läsa om i en utredning från SOU.

  21. Kristina

    Vissa tycker att vi lever i ett sånt fritt och fint samhälle nu för tiden… man kan vika ut sig, förstora brösten, va med på rumptävlingar, operera sig… Det låter så fint att ”vill hon vara med på ett omslag med sina plasttuttat är det väl hennes val” Vilka är det som skapat den här skönhets-stressen egentligen? Varför ska allt behöva vara så perfekt?
    jag tycker tävlingen är patetisk, vad är dom till för? runkbilder? Är det bara jag som är trött på all utseendefixering?
    Och det här med feminism… alla som är för ett jämställt samhälle är feminister, punkt slut.
    O porr, – den lyckliga horan finns inte, det är som att säga, vill hon/han knarka så är det väl hennes/hans egna vilja och val…

  22. Jocke

    Håller annars med Harriet. Dags lägga ned. Tror båda sidor sagt sitt i ämnet. Att försöka övertala någon från andra sidan om vad som är rätt eller fel känns löjligt.

  23. Jocke

    Jag tycker den moraliska ställningen är viktig, inte etiketten man sätter på sig själv. Annars finns det många väderingar som lätt vägs in utan att man direkt står för dem. Människan har fria val och varken feminister eller andra skall kritisera det människor gör utifrån fria valet. Feminism betyder olika beroende på vem du frågar, kanske just därför många inte vill kalla sig feminist. Känns som omognaden hos många sk feminister här är stor och den ton dom tar säger mycket om folket och varför många inte vill förknippas med det. Påminner och det hetska massan i USA som är abortmoståndare, förkasta den som inte ställer sig i ledet och skriker jag är mot abort, i detta fall feminist.

  24. Harriet

    Jag förstår precis vad Charlotte menar, och hon fick ju till en diskussion(som nog var meningen). Jag tycker att den här diskussionen ska ta slut här och nu, och lägger energin på trevligare saker.
    Ha en skön kväll alla bloggskrivare och läsare!

  25. Josefin

    Jag menade inte att jag har bättre moraliska värderingar än någon annan, jag vill bara försöka mig på någon slags rättvis förklaring av vad feminism är.
    Jag tycker det finns en poäng att kalla sig feminst. Man tar ställning och kan utgå från det. Jag ser det så.
    Innan jag började läsa detta ämne visste jag inte så mycket om det, jag valde det eftersom det lät intressant. Det är det bästa jag någonsin gjort. Det är 7 år sedan. Och nej, utvik och rumptävlingar var inte det vi diskuterade mest om.
    Visst själva företeelsen kan man nog ur en feministisk synvinkel kritisera.

  26. Jocke

    Josefin, tror förklaringen till att många inte tar till sig det som skrivs är just att många pratar om saker som det vore fakta utan veta någon om ämnet. Tror inte så många meningar är förutfattade då feminismen idag har så många sidogrenar och står för så mycket konstigt att jag förstår precis folk som tar avstånd. Grunden i feminismen missbrukas idag, lika väl som folk förstör saker och hävdar man gör det för rädda jorden från global uppvärmning. Samma har hänt med kristendommen och korstågen, folk gör saker i ideologins namn, konsekvensen är då att folk inte ställer sig bakom den. Jag vet inte mycket om tex stammcellfoskning och vill inte veta mer heller. Tror folk vet vilka moraliska frågor som finns där ute och tar ställning själv till dem utan att man placerar sig i feministlådan. Förstår inte problemet har med vad man kallar sig, det är vad man gör som spelar roll. Bara för du kan ett ämne eller är insatt i något betyder det inte du har bättre moraliska värderingar än din granne.

  27. Josefin

    Om man inte har så mycket kunskap om ett visst ämne som t ex feminism, utan en massa olika förutfattade meningar angående feminism, varför kan man inte ta till sig många av de väldigt bra förklaringar till just feminsm som skrivits här?
    För mig som har
    40 p i ämnet från ett universitet, är feminsm något som jag tycker är intressant.
    Alla kanske inte är så intresserade av feminism men om man nu inte har så stor kunskap av det borde man ju vilja veta mer. Det är ett stort och brett ämne.
    För hundra år sedan hade inte kvinnor i Sverige rösträtt. 1973 fick kvinnor i Schweich rösträtt.

  28. Jocke.

    Emelie, hur allmänbildad är du då? Rörelsen satte igång i samband med franska revolutionen? Hela order feminist är taget ifrån ett själsord för att kvinnorna skulle anpassa sig till sin könsroll och vara underställd mannen. Finns det mer irriterande är folk som klagar på andra och själv inte vet vad dom pratar om? ”Varför yttrar du dig?” herregud människa, yttrandefrihet är för alla, skall du vara en beskyddare över feminism och sedan ta ifrån människor sin grundläggande rätt att uttrycka sig, idiotiskt Vem fan är du att säga till någon vad dom får tycka eller anse? Som kille ställer jag mig inte under en etikett som feminist, visst står jag lika rätt, står för allt jag anser vara moraliskt korrekt, men behöver jag kalla mig feminist, absolut inte. Finns för många avarter av feminism att det inte är någon jag vill bli förknippad med. Intelligens har inget med allmänbildning att göra, men tror inte du förstår det då du säkert har hamnat under snittet. En apa kan lära sig saker utan vara intelligent för det. En apa kan till exempel lära sig skriva ett inlägg under synonymen emelie.

  29. glitzy/charlotte

    Emelie: jag tycker den är helt upp till var och en hur allmänbildad man vill vara. Och jag har nu fått veta vad ordet feminism står för och hur länge det har funnits?och jag är less på att höra ?men herregud är du en kvinna och inte feminism? japp det är jag och tänker aldrig bli det med tanke på hur arga och sura ni är. Vill inte förknippas med er när ni beter er som ni gör. Och jag har all rätt att säga min mening oavsett.
    Sedan finns det feminister som eller som kallar sig för det och säger att tjejer inte ska vika ut sig, modella bla bla bla bla och dom tål jag inte.. och du vet inget om min intilligens så den ska du inte uttala dig?jag skrev vad jag tycker och vad jag har för uppfattning här på bloggen. Mina rumptävlingar? Har jag en varit med? Nej, jag blev förbannad när jag hörde att tack vare er att den hade lagts ned, för jag trodde det var upp till var och en och visa rumpan eller slänga ut tuttarna i en tidning..men ack så fel jag har..?feministerna? förstör för dom som vill?

  30. Pi

    ORKA säger ja bara. KANON glitzy, stå på dig….Tycker du e suverän i ditt skrivande och din blogg och inte att glömma…din webbsite…såå kämpa vidare å stå på dej!! KRAAAM

  31. Emelie

    Hur är det möjligt att du har levt 24 år i denna värld och ändå vara så extremt oallmänbildad. ”Har feminism funnits i mer än 10 år?” Vem vet inte att hela rörelsen sattes igång på 70-talet? Och att inte veta vad begreppet innebär… Att tro att det går ut på att inte raka benen och hata porr. Och sedan att du dessutom skriver att vi glömmer att majoriteten av världens underbetalda är män – Jag tror att du glömmer att i de kulturer där detta gäller är de allra flesta kvinnor helt utan jobb. Hur gör man för att missa saker som dessa? Du är ju åtminstone medveten om att du är väldigt okunnig i ämnet, så varför yttrar du dig? ”Det är inte vanliga tjejer, utan feminister” skriver du. FINNS det vanliga tjejer som inte är feminister? Jag trodde alla tjejer (och killar) var för lika rättigheter, och emot diskriminering. Det har inget med era löjliga rumptävlingar att göra. Det får ni gärna pyssla med. Det är säkert massor av feminister som viker ut sig och sysslar med porr också. Men however, jag tror inte du är någon elak människa som är för förtryck. Jag tror bara att du råkar vara född lite mindre intelligent än snittet och som sagt; inga människor ska förtryckas, så jag accepterar att även sådana personer som du finns här på jorden. Därmed inte sagt att du inte skämmer ut kvinnosläktet. (Och modevärlden, som för övrigt tenderar att vara väldigt feministisk)

  32. Virre

    Frida: Du skriver alltså på fullaste allvar: ”Om du nu inte vet någonting om feminism och vad det innebär tycker jag inte att du ska yttra dig i ämnet.” Innan din lilla kommentar där satt jag just o skumläste igenom dessa kommentarer från folk som i stort sett bara säger samma saker som den innan. Det enda jag tänkte var: Är det ingen feminist som åtminstone tycker det är bra att Charlotte är en tjej som vågar skriva sin åsikt i en blogg som uppenbarligen har väldigt många läsare? Sen när det haglar in mothugg på det är hon även stark nog att svara på dem och fortsätta stå för det hon skrev. Nej, enligt er är man tydligen bara bra om man tycker som ni. Inte en enda av er som skrivit kommentarer har lyckats övertyga mig om att feminism är ett ämne jag vill lära mig mer om. Jag lovar er att både jag och glitzy är starka tjejer som står för våra åsikter och klarar oss alldeles utmärkt på de egenskaperna. Jag har roligare och viktigare saker att göra än att lägga energi på att stoppa tävlingar som folk själva har valt att ställa upp i. Kram på dig C 🙂

  33. Nina H

    Det här är en evighetsdiskussion. Man kan hålla på hur länge som helst. Jag vill bara bidra med ett litet inlägg.
    En sak är vi väl ändå alla ense om: Det är självklart att kvinnor och män ska vara jämnställda. Både på officen, hemma, socialt, kulturellt osv. Definitionen på ordet ”feminist” är just detta (har tyvärr ingen referens, men är säker på det). Dvs, i grund och botten betyder feminist jämlikhet mellan könen. Varför det heter feminist och inte något opartiskt som t.ex. ”könism” eller annat, är just för att feminism är en gammal ”rörelse” som härstammar från en tid då vi tjejer verkligen hade det dåligt ställt jämfört med männen. Ordet har blivit så markant att det är svårt att ändra det nu. Däremot, tycker jag att de som aktivt går ut och säger något extremt i stil med ”kasta rakhyveln, du är ju kvinna, du måste vara feminist” helt enkelt smutskastar ordet. Och förstå mig nu inte fel!(det verkar som en hel del här på bloggen missförstår varandra…). Om vi beskriver ordet ”feminist” i dess ursprungliga bemärkelse är jag definitivt med! Men det betyder inte att man inte skulle få göra en porr film om man så vill! Som sagt, även om det är ett faktum (som är skit fel!!) att män många gånger tjänar mera än kvinnor för samma jobb, är det ändå inte så dåligt ställt i vårt samhälle att vi inte skulle få VÄLJA om vi utviker oss eller inte. Sen om vi börjar diskutera mindre utvecklade och fattigare länder, är det en helt annan historia.
    ”Att duga som du är” är definitivt något jag undertecknar också det. Men jag vill fan inte ha någon som skriker i en megafon om hur vi inte ska behöva raka oss och inte använda BH. Hallå! Hippie-tiderna är så passé! Men om du inte vill raka dig, om du inte vill använda BH, varsågod! Jag motsätter mig inte det även om jag inte förstår det. På samma sätt önskar jag att kvinnor som tycker på det viset låter oss vara som inte tycker så. Vi kommer alltid att vara av olika åsikter, det må gälla vad som helst. A och O är att respektera den andras åsikt även om man inte förstår den själv. Man behöver inte ”omvända” någon och man behöver inte truga på sin åsikt på den andra heller.
    Jag inser att mitt inlägg blev alldeles för långt än vad jag hade tänkt mig, men jag vill avsluta med en grej som faktiskt fick mig att tänka om: Jag gick en etik kurs förra hösten (handlade om all möjliga saker). Vår lärare började en föreläsning med att säga: ”De som är feminister sätter upp handen nu!”. Han blev ensam med handen i vädret. Då förklarade han vad ordet betyder, som jag förklarat här, dvs jämställdhet. Vips var alla uppe med handen. Vad jag vill säga är att i grund och botten, dvs enligt den korta och mycket förståeliga definitionen, är vi alla kvinnor feminister (hoppas jag, kanske jag har fel?), men att i dagens värld har ordet helt enkelt smutskastats (enligt min åsikt) vilket gör att så många kvinnor och män avskyr ordet. Detta är synd! För det är ju en fin sak att jobba för. Frågan är bara hur man gör det!

  34. IZZA

    För mig är feminism att det ska vara lika villkor för tjejer och killar – vilket innebär att om det är ok för killar att vara porrstjärnor borde det vara ok för oss också.
    Jämnställdhet, för mig, är att vi tjejer ska kunna ha VALET att göra precis som grabbarna utan att bli kallade horor eller för den delen få ”förnedrad”-stämpeln.
    De såkallade ”feministerna” som är emot rumptävlingar och utvik osv vet inte vad de snackar om. De har totalt missat att det är det egna valet. Om jag VILL vara med i en rumptävling finns det inte en jävel som ska säga till mig att jag inte får det. Dessa feminister motverkar sin egen sak – eftersom, som sagt, det är heeeelt ok om killarna gör det. Dubbelmoral så det bara skriker om det.
    Vill man ha jämnställdhet måste man sluta hacka på tjejerna som kanske VILL visa röven i tid och otid. Vill man ha jämnställdhet ska man kanske börja behandla tjejer på samma villkor som killarna.
    Let’s face facts… ingen rynkar på pannan när en kille tar bilder i kallingar, men om en tjej tar kort i underkläder är hon stämplad – av feministerna?
    Bullshit, bullshit, bullshit att man då vill ha ett jämnställt samhälle.
    I slutändan känner jag att folk ska få bestämma över sina egna jävla kroppar. Feminist eller inte – ingen har rätt att ta beslut över MIN kropp. De får tycka de är hur fel de vill, men det ska de ge blanka fan i och sköta sitt ist 😉

  35. Katrin

    Nora;
    ”Jag tycker att det är lustigt med folk som påstår att det är påtvingat, skulle du, Katrin, vilja förklara på vilket sätt det är påtvingat? Förövrigt tycker jag att den här diskussion har gått till alldeles för många persoliga angrepp mot Glitzy. Skärp er förfan! Håller förövrigt med om dig text.”
    Påtvingat är fel ord, vilket jag försökte få fram i mitt inlägg. Det handlar alltså inte om tvång i traditionell mening. Men för att klargöra igen så anser jag att diskussionen bör handla om varför det finns rumptävlingar. Varför tjejer viker ut sig. Varför tjejer tjänar sämre än män för samma arbete. Varför kvinnor misshandlas till döds av sina män. Varför kvinnor våldtas. Varför kvinnor, hela världen över, ses som en andra klassens medborgare. För det är det feminism handlar om; att identifiera maktstrukurer.

  36. glitzy/charlotte

    annika: bara för att jag inte valt din sida här i samhället är jag rädd och osäker? vilken tur att jag känner mig bättre än så och vet att så är inte fallet…bara för att jag inte håller med er så blir man påhoppad som om man inte var något värt..men jag visst att det skulle komma såna här reaktioner och det var det som var meningen…att retas lite med er…och ingen har fortfarande lyckats övertyga mig om varför man ens ska tycka som er…ni tycker på ett sätt och jag tycker på mitt…bara för att jag gillar p-rullar och tycker att det är ok om tjejr viker ut sig så är jag en rädd människa…javisst vi säger det..och nej jag vill inte läsa någon bok om något som inte intresserar mig

  37. glitzy/charlotte

    frida: varför är det så svårt att läsa vad jag skriver..jag orkar inte bry mig och jag vill inte kämpa för det..PUNKT.jättebra att det finns tjejer och killar som kämpar för lika lön..den sortens feminister är helt ok…men resten har jag inte mycket övers för resten…

  38. Annika

    Att vara feminist är att ta strid emot det faktum att kvinnan betraktas som en andra klassens varelse, enbart av den anledningen att hon är kvinna.
    Det, Glitzy, har mängder av personer försökt förklara för dig vid det här laget. Ändå kan du inte förstå det.
    Du säger dig respektera feminister som vill att kvinnor och män ska ha lika lön för lika arbete. Vet du varför kvinnor och män inte har lika lön för lika arbete? Därför att kvinnor anses vara mindre värda. Hennes arbete är inte värt lika mycket, eftersom hon automatiskt anses vara SÄMRE än en man som utför samma uppgifter. Detta är ingenting som enbart handlar om arbetsmarknaden, utan någonting som grundas i en oerhört skev kvinnosyn. En kvinnosyn som anser att kvinnan har en enda uppgift; nämligen att passa upp på och tillfredsställa mannen, oavsett om det gäller att sköta hushållet eller skicka in bilder på sin rumpa till en Sloggi-tävling.
    Jag förstår att du är rädd och osäker. Du vägrar känna dig som ett offer för att du är kvinna, och du känner dig så himla cool som dissar feminismen. Att låtsas som att problemet inte existerar, att påstå att det är feministerna som överdriver, får dig att må lite bättre. Jag förstår det, men jag är ledsen att du nedvärderar dig själv och alla andra kvinnor på det sättet.
    Även jag tänker ge dig ett boktips:
    ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra” av Liza Marklund och Lotta Snickare. Två av de allra bästa människor jag vet. Boken är sjukt lättläst, och hade du läst den innan du skrev det här inlägget – ja, då hade du aldrig någonsin kommit på tanken att skriva det.

  39. Frida

    Om du nu inte vet någonting om feminism och vad det innebär tycker jag inte att du ska yttra dig i ämnet. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser din text. Det är sorgligt att du är övertygad om att du inte kan påverka tjejers roll i samhället idag. För självklart kan du det! Gå och låna dig själv en bok på biblioteket, så får du förhoppningsvis ett annat perspektiv på saken.

  40. SKiNHEaD BArBiEdOLL

    Jag orkar inte bli förbannad ikväll så jag läser inte hela din text, därmed kanske jag missar någonting viktigt du har att poängtera men det är en risk jag är villig att ta för att hålla blodtrycket nere:
    Det finns olika typer av feminism. Vad jag anser vara ’rätt’ feminism handlar om jämställdhet åt båda håll, & med jämställdhet innebär att tjejer får vara med i hur många rumptävlingar dom vill. Någon som säger sig vara för kvinnors rätt att ta för sig i samhället kan påstå sig vara det hur mkt hon/han vill, men kommer ändå vara en stor lögnare om hon/han motsätter sig ex. porr, utvik & rumptävlingar. Att man hävdar någonting innebär ju inte att det är sanningen. Bert Karlsson kan påstå sig vara snygg men det kommer alltid vara falskt. En kvinna som säger sig vara för kvinnors rätt att göra sina egna val & ändå klottrar på H&M:s julaffischer kommer alltid vara en lika stor lögnare som Karlsson.
    Kanske blev detta osammanhängande. Som sagt. Är trött & icketålmodig ikväll.. Hoppas någonting framgick iaf 🙂

  41. Josefin

    En feminist är en person som anser 1) att kvinnor är underordnade män och 2) att detta förhållande bör ändras.
    Ojämlikheten i Sverige:
    # Politiskt. Kvinnor arbetar i större utsträckning med frågor som vård och omsorg, socialpolitik och familjefrågor.Männen med frågor som skatte, finans, försvars och trafikpolitiken. Denna uppdelning av politiken motsvarar i stora drag en uppdelning i traditionella kvinnliga och manliga ansvarsområden.
    # Arbetsmarknaden är kraftigt könssegregerad.
    # familjesfären. Kvinnor utför merparten av hushållsarbetet.
    # Våld mot kvinnor.
    # kulturell nedvärdering av kvinnor och kvinnors arbete. Den bild unga tjejer och killar får i skolan av kultur och historia är en bild där kvinnors insatser osynliggörs och betraktas som betydelselösa.

  42. ida

    HAAAAAAAAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAA
    Nej men seriöst. Vad feminism handlar om ÄR jämlikhet och eftersom det blivit ett så myntat begrepp går det inte att lämna ordet ”feminist” nu. Om ordet hade haft EXAKT samma innebörd som feminist, men hetat typ (jag lägger ner högst 2 minuter på detta inlägg eftersom du inte bryr dig ändå) ”könsneutralist”, hade du tyckt att det var överdrivet och knäppt då?
    ALLA som kallar sig feminister är för ett jämlikare samhälle där kön inte ska spela in vad man får för liv och hur man blir behandlad. Sen om EN av alla dessa feminister tycker att det är waaack att raka sig, låt det stå för den personen.
    Feminist är inte titeln på alla feministers liv. It’s a way of living bara, att sitta på vetskapen att kön är …whatever.

  43. Nora

    ”Det är så lustigt när människor skriver ”ameh vaddå, det är väl ingen som tvingat henne ett skicka in såna där bilder?!””
    Jag tycker att det är lustigt med folk som påstår att det är påtvingat, skulle du, Katrin, vilja förklara på vilket sätt det är påtvingat? Förövrigt tycker jag att den här diskussion har gått till alldeles för många persoliga angrepp mot Glitzy. Skärp er förfan! Håller förövrigt med om dig text.

  44. glitzy

    mira: det är tragiskt att folk påverkas, att folk inte är starkare än så…men för det ska det inte hämma folk att vara modeller eller visa sin rumpa eller inte låta h&m ha spinkiga modeller på pelare runt om i landet…men när dove har en tävling där de söker mulliga modeller..då är det ingen feminism som står och gapar om det….ni veta tt det finns miljontals killar som föredrar mulliga tjejer och säkert har dom som objekt när de drar en handtralla…men att ha mulliga modeller som sexobjekt är mer ok? feminism är så mycket dubbelmoral så jag orkar inte ens lyssna på det längre…. ingen kommer ju med konkret bra information här, varför man ens ska förstå sig på hur feminister tänker….jag har min åsikt och ni har eran….
    det som är tragiskt är att fetmna är ett större problem än svält…det är något som är snedvridet här i världen…kämpa för dom döende barnen i stället…att vara fet eller ha anorexi är ett lyxproblem..

  45. glitzy

    syrran: visst blir man less och de säger att man ska kämpa för det man tror på…dom har ju dubbelmoral hela bunten och de läser det de vill läsa…de är riktigt intensiva, feministerna 😉 kram

  46. Katrin

    Det är så lustigt när människor skriver ”ameh vaddå, det är väl ingen som tvingat henne ett skicka in såna där bilder?!”
    Tror man verkligen att förtrycket av kvinnor handlar om att stå med en pistol mot deras tinning och tvinga dem att vika ut sig så är det menlöst att ens ta en debatt.
    Det är oroväckande många unga tjejer idag som säger ”låt alla få vara som de vill, det är väl insidan som räknas?!”, angående skönhetsideal och utvik, och sedan inte kan förstå varför inte den parollen rimmar helskönt med silikonbröst och restylan.

  47. Malin

    Jag tycker att du ska läsa Simone de Beauvoir bok ”Det andra könet” och sedan försöka tänka utanför ditt perspektiv gällande varför kvinnor från första början vill vika ut sig. Därefter kan du skriva ett inlägg om vad du kom fram till, för det vore verkligen intressant.

  48. camilla

    Men shit, att ni orkar ”tugga” emot varandra….,
    Alla får väl tycka och tänka som man vill eller hur!
    Charlotte skriver ju bara om hur hon tycker o tänker och ni går ju igång som värsta motorsågarna.Innan ni sågar Charlotte så lääääs först vad hon skriver….
    Stå på dig syrran!!
    Kram Camilla

  49. glitzy

    lisen: jag har läst många självbiografier av porrstjärnor så jag vet hur det går till..men även om man inte har utbildning kan man ta ett städjobb eller något annat ”skitjobb”..allt är valfritt…..tjejerna har satt sig i den situationen själva…
    och vet du? tjejerna som ställer upp och visar sig nakna tjänar också pengar på det..inte bara männen som vill se det och betalar för det…och vet du att det finns kvinnor som äger företag som producerar porrfilmer osv…så nja håller inte med dig…
    jag tycket vi lever i ett härligt samhälle där man kan få göra som man vill…vill man vika ut sig och visa sina bröst för killar som man inte vet vem det är
    så är väl det bra..vill man inte det låt bli..men lår folk välja själva vad de vill pyssla med

  50. glitzy

    masha: jag är 25 år och vet inte mycket om det för att det inte intresserar mig…det man kan mycket om är saker man vill veta om…jag ber er förklara fö rmig här för jag vill förstå mig på feminister…jag fördtår mig på de som kämpar för att könen ska vara jämnställda…allt annat kan jag inte förstå…men som sagt förklara gärna

  51. lisen

    Hur ofta är det tävlingar där män ska visa upp sina rumpor? Det är män som vill se kvinnor nakna och det är män som kommer att tjäna pengar på kvinnorna som ställer upp på att visa upp sig. porrbranschen är dominerad av män, kvinnorna som är med i filmerna är inte direkt högutbildade med chans till vilket jobb som helst. visste ni tillexempel att kvinnor i porrfilmer ofta blir lokalbedövade? porr är det mest ojämställda som finns och då är det självklart att feminister ska kämpa för att det ska förändras. någon gång kan det kanske komma porr där könen är jämställda och ingen utnyttjas men det är en utopi och jävligt långt från den verklighet vi lever i idag. det bör dessutom heta feminism därför att det är kvinnans roll i samhället som behöver stärkas.

  52. glitzy

    karolina: klart man inte behöver raka sig för att tjäna lika mycket pengar, det har jag inte ens sagt..det är den sortens feminsiter jag ointe tål…de som säker kasta rakhyveln och förstör så att tävlingar läggs ned

  53. Mira

    Vem har sagt att det är synd om kvinnorna? De har en egen vilja, de har själva valt att bli porrskådisar, modeller eller vad de nu är. Själva grejen är ju egentligen idealet. Nu när de ska kora den ”snyggaste” rumpan, vad tror du det kommer bli för resultat? Jo, den som är mest fast, har slätast hud m.m. Plus att de antagligen kommer att manipulera bilden så att den ser snyggare ut än vad den är. Vad ger det ut för signaler? Jo, att titta alla tjejer, det här är den perfekta rumpan. SÃ… HÄR SKA DET SE UT! Ungefär så… skitbra för självförtroendet liksom…

  54. jennie

    Du bruden, om du bara tror att grejen med att vara feminist handlar om att inte raka sig under armarna har du ju seriöst inte alla indianer i kanoten!

  55. apis

    Från: glitzy
    apsis: hej igen..kan du inte förklara vad det är du ”kämpar” för..vad tycker du är så bra med att vara feminist? försök få mig att förstå
    Vad jag kämpar för??
    Ett samhälle där ingen diskrimineras på något vis pga kön och visst diskrimineras även män inom vissa områden (nej jag kan inte komma på något exakt nu haha) men främst är det kvinnor i nuläget.
    men som sagt, jag vill ha jämstäldhet, inte ett samhälle där kvinnor har fördelar pga kön.
    och om du kan acceptera samhället som det är så är det säkert jätteskönt för dig.
    men jag KAN verkligen inte det, för det finns så många fel och jag vill inte leva med att bara acceptera sånt.

  56. Karolina

    Jag håller med Anna! Du har missförståt innebörden av att vara feminist, det är egentligen inte mer än att man tycker att alla ska få leva på samma vilkor. Jag skulle säga att de allra flesta feminister är vanliga människor (tjejer som killar) som märker att någonting är fel. Det finns ingen som kräver att du ska sluta raka sig under armarna för att du vill tjäna lika mycket som din manliga kollega. Jag känner människor som inte vill kalla sig feminister bara för att det heter feminister! Begreppet är gammalt, just därför heter det som det gör! Man ska aldrig haka upp sig på småsaker. Du kan få väldigt många människor emot dig om du säger att du hatar feminister, för du går emot rationellt tänkande moderna människor, och sånna finns det VÄLDIGT många av.

  57. Anna

    Det finns väldigt många småsaker som är olika för kvinnor och män. Du kanske inte bryr dig om dessa petitesser, men jag gör det. Jag gör det precis på samma sätt som att jag strävar efter att invandrare inte ska bli behandlade på ett annat sätt än vi som bott här en längre tid. Jag stör mig på att invandrare ratas av arbetsgivare och oftare blir stoppade av polisen. Jag stör mig också på mängder av småsaker, som alla blickar invandrare kan få på stan, blickar som tydligt säger ”vad gör du här, du är ju inte svensk”. För mig är det en självklarhet att ingen ska behöva få såna blickar, eller kommentarer, även fast det helt klart klassas som en småsak. Ingen ska behöva bli behandlad speciellt för att dom har en annan hudfärg.
    När jag går på stan får jag blickar som säger ”henne vill jag sätta på” och kommentarer då och då med inte så subtila antydningar. Skillnaden från mitt exempel om invandrare är att jag ska ta det här som en komplimang, ”de tycker ju att du är snygg”. Jag känner mig som en jävla sexdocka då jag går på stan och jag vet att jag inte kännt mig som om jag vore en kille. Jag har aldrig hört någon tjej ropa till en kille de saker som killar kan skrika till mig. Jag har aldrig sett en tjej kasta sådana blickar. Det är bara tjejer man kan göra sånt med, det är bara med tjejer sådant är tillåtet. Du kanske inte tycker att såna småsaker är värda att kämpa för, men det tycker jag. Jag tycker nämligen att ingen ska behöva bli behandlad speciellt för något som de inte har valt själva, till exempel sin hudfärg eller sitt kön.

  58. glitzy

    bella: jag vet att jag inte behövr sluta raka mig, jag säger att de feminsimer som är så extrema och förspråkar för det och är emot utvik, porr, smala modeller på pelare osv retar ihjäl mig…alla har valet att se ut som dom vill.du har ett val att besöka sidan sloggi eller inte…du går inte in där om du inte är intressera utav att se bilderna så vem skadar det?
    klart jag har varit med om orättvisor, men det är killar också..som sagt sluta se oss tjejer som offer…vi kvinnor har många fördelar här i samhället och tar oss fram så mycket lättare för att vi just är kvinnor…det är lika orättvist för killarna här i samhället…så kalla det könsism eller något annat bra…kämpa bara inte för kvinnornas rättvisa…så mycket dubbelmoral

  59. glitzy

    jos: men läs vad jag skriver…jag är altså inte emot de som kämpar för jämnställdhet i yrkesroller…men feminism kommer jag aldrig att kalla mig…sedan finns det feminismer som är emot porr, att raka sig, hata smala modeller osv….dom är jag emot

  60. Bella

    Att vara feminist tycker jag bör vara en självklarhet för vilken kvinna som helst. Det betyder inte att du behöver sluta raka dig eller vad du nu tror, för mig är feminism att ge sitt stöd i en kamp mot ett jämnlikt samhälle, och det krävs varken tid eller ett stort engagemang för att ta en moralisk ställning. Jag tycker det känns tråkigt att du påstår att du inte är intresserad av detta, eftersom det påverkar oss alla. Jag tror att du fått en skev bild utav vad en feminist är, och vill inte förknippas med din typbild, vilken är den utav en anarkafeminist.
    Om du och andra vill publicera bilder av kroppsdelar är det ett individuellt val. Men när en officiell kampanj får vara med och påverka bilden av hur en kvinna skall vara i vårt samhället kan vi inte längre välja om vi vill ta del utav detta.
    Du har kanske haft tur och har inte utsatts för de orättvisor många kvinnor utsätts för, och då har du haft tur. Men försök att se utanför din värld och ta del utav andras verklighet. Med lite engagemang kommer man långt.

  61. Jos

    Ehmm… Jag som trodde att det var helt naturligt för alla kvinnor OCH män att i dagens samhälle vara feminister och kämpa för kvinnors och mäns lika värde i både arbete och vardag. Huruvida feminism motsätter sig porr eller utvik kan jag inte svara på, men jag tror att det är en mer individuell ståndpunkt och inte något som är särskilt utmärkande för feminism i sig.

  62. glitzy

    prettyinpink: håller verkligen inte med om det…jag klarar mig alldeles utmärkt i livet utan att vara feminist..vistt jag tycker att vi ska leva i ett jämnsällt samhälle..men måste jag vara feminist för att tycka det? det är den enda åsikten jag håller med om…resten feminister förespråkar tycker jag är bull…
    men jag har sagt att jag är okunnig och ni får gärna försöka hjälpa mig att förstå mig på er

  63. Eve

    Haha, du är lite rolig du… Du borde ha levt på tidigt 1900-tal. Så hade du kanske brytt dig lite mer och orkat ”lägga energi på det”.

  64. glitzy

    alexandra: men hallå, det är väl det själva grejen går ut på..att det ska var lika för alla i samhället..därför tycker jag feminism är dubbelmoral..de säger ju emot sig själva

  65. glitzy

    miranda o: japp, laddade hem varenda en av bilderna..tycker det fanns många snygga stjärtar att skåda…jag håller med dig, de hörde inte hemma på tävlingen..utan villkoren skulle ha varit att man var tvungen att ta ett kort stående tagit bakifrån…antar att det är folk som vill tjäna pengar som har hittat på tävlingen..jag tyckte den var kul…vill man inte titta eller ladda upp bilder, Don’t do it. Me de som vill kan väl få göra det utan att det ska bli ett jäkla liv.. sverige är så trisst…tycker det är bra att tävlingen fortsätter i övriga länder..det visar bara att de är upp till var och en

  66. glitzy

    apsis: hej igen..kan du inte förklara vad det är du ”kämpar” för..vad tycker du är så bra med att vara feminist? försök få mig att förstå

  67. glitzy

    apsis: altså…jag bara ger exempel på de sorters feminister jag ogillar…jag respekterar de som lämpar för lika lön för bägge könen, resten kan jag inte förtså

  68. glitzy

    lisa: jag respekterar att de tycker att de duger som de är…men då får de respektera de som vill vika ut sig eller delta i porrfilmer osv…låt alla leva sitt liv…låt de som vill raka sig göra det..jag har hår och rakar mig för min egen skull…varför ska vi kvinnor som offer och att männen tvingar oss till saker..

  69. Lisa

    ”Men jag kommer aldrig respektera dom feminister som är mot porr och bidrar till att tävlingar där man visar lite hud läggs ned. Och ännu mindre dom som förespråkar att man ska bränna sin BH och kasta rakhyveln för att ”du duger som du är”.”
    Varför??? Jag förstår inte. Varför kan du inte respektera dem? Tycker du inte att alla ska kunna duga som de är? Det är väl för fan bra om folk tycker att de duger som de är, och att andra också duger. Det är väl enbart positivt, jag kan inte se hur det skulle kunna vara värt något annat är djup respekt och beundran med tanke på all reklam och så vidare som försöker att få oss att inte känna så. Fatta vilket mod det krävs. Det här var ett av de mest upprörande inläggen jag läst i bloggvärlden. Jag tycker verkligen du borde tänka vidare på det här med feminismen, det tjänar du som kvinna väldigt mycket på, och alla andra också.

  70. Käthe

    apsis, jag blir mörkrädd av feminister som tror att det bara finns en väg till jämlikhet, därmed inte sagt att alla är likadana. Det som skrämmer _mig_ är likriktigheten. Men ju mer jag läser här, desto mer inser jag att jag inte är feminist. Jag är individualist.

  71. apis

    nu är jag här igen. i could go on and on and on för jag blir så ledsen men
    ”Jag känner bara att jag hellre är för individen än i en tjejgrupp där alla måste tycka likadant”
    Feminism är inte heller begränsat till tjejer!! Shit asså…
    ”Sen en helt annan sak, att vissa feminister vägra raka sej under armarna och på de lite mer privata området? va?”
    Feminister kan raka sig var de vill. Alla som inte rakar sig på ”lite mer privata området” är inte feminister.
    Att det här med kroppsbehåring och feminism alltid måste höra ihop!
    Det är ju egentligen rätt mycket skitsamma, raka er var ni vill (i know i do), men det hänger inte på håret!!

  72. apis

    ”Jag tror inte det är män, inte vanliga tjejer utan det är feminister.”
    Att vara feminist är inte att vara utomjording eller nåt, jag är en väldigt vanlig tjej OCH feminist.
    och jag blir nervös för framtiden när jag läser sånt här, och när många tjejer som kommenterar verkar hålla med dig. .

  73. Miranda O.

    såg du ens bilderna? de flesta passade bättre in på hemsidan free6.com. Och frågan är väl snarare VEM skapar dessa tävlingar?

  74. Alexandra

    Ja men när du talar om underbetalda män har du lämnat ämnet. Det är ju helt annan fråga, där är männen ej underbetalda I FÖRHÃ…LLANDE till kvinnorna, vilket är ett vanligt problem i samhället…

  75. PrettyInPink

    Ã…h shit. Du borde läsa på mer om ämnet tjejen! En känd tjej sa för några år sedan ” att vara tjej & INTE vara feminist är som att skita sej själv i munnen” & det stämmer jävligt bra tycker jag.

  76. Anonym

    Det e helt ok att inte vara engagerad i feminismen. Ofta tycker jag att de människor som i dagsläget kallar sig feminister tillhör en radikal grupp av fundamentalister som egentligen bara försvårar den egentliga saker; att kvinnor ska ha lika rättigheter som män.
    Även om du själv inte ”orkar engagera dig” så måste du ju också tycka att det är bra att det rent historiskt sett har funnits kvinnor som orkat ta den kampen, så att vi idag kan leva som vi gör.
    Vi bör nog vara ganska tacksamma mot de kvinnorna…

  77. Alexandra

    Det e helt ok att inte vara engagerad i feminismen. Ofta tycker jag att de människor som i dagsläget kallar sig feminister tillhör en radikal grupp av fundamentalister som egentligen bara försvårar den egentliga saker; att kvinnor ska ha lika rättigheter som män.
    Även om du själv inte ”orkar engagera dig” så måste du ju också tycka att det rent historiskt sett har funnits kvinnor som orkat ta den kampen, så att vi idag kan leva som vi gör.
    Vi bör nog vara ganska tacksamma mot de kvinnorna…

  78. Robert

    Lina:
    Du kan frivilligt lägga upp din en bild på din rumpa. Men vem vinner på det? Inte du, det är Sloggi som vinner på det, och de PR byråer som står bakom sajten. Vem vinner på att Sloggi vinner på det, jo männen (och de få kvinnor som kanske får vara med) som sitter i ledningsgrupper och stryelser för Soggi och äger aktier i Sloggi eller den grupp som Sloggi tillhör.

  79. Lina

    Radikalfeminism: Radikalfeminister anser att patriarkatet och förtrycket av kvinnor är den grund på vilken vårt nuvarande samhälle är ordnat. Enligt radikalfeminism utnyttjar män kvinnor därför att de tillåts vinna på det. Exempel på detta förtryck är pornografi, prostitution och misshandel inom relationer. Förtrycket anses stå utanför alla sorters system, klasstillhörighet eller andra faktorer.
    Men om man vill visa upp sig? Är man förtryckt då också?
    Mycket sådant här kan bli dubbelt. Vill jag visa upp min rumpa för hela världen är jag automatiskt förtryckt av männen då? Hade jag blivit tvingad är det en helt annan historia..

  80. Lina

    Från wikipedia:
    Feminism är en intellektuell och politisk rörelse för kvinnans fulla ekonomiska, sociala och politiska jämställdhet med mannen.[1] Rörelsen kan spåras till 1700-talet och har sedan dess funnits i en rad olika gestalter. Ordet var ursprungligen ett nedsättande uttryck för att beskriva kvinnor som inte anpassat sitt beteende till rådande könsnormer[2]. Benämningen togs dock över av kvinnorörelsen vid den internationella kvinnokonferensen i Paris 1892.[3] Från ursprunget i den franska revolutionen har feminismen vuxit till att idag bli en betydande intellektuell och politisk kraft.[4]
    Med andra ord: Är en upptryckt rumpa politiskt?

  81. Käthe

    Jag orkar inte engagera mig i hela feminist-diksussionen, men ang. tävlingen så tycker jag det var rent trams att den lades ner. Kan inte vissa grejer bara få ses som skoj? Måste allting övervärderas?
    P.S. Själv lagar jag mat varje dag och har hellre mitt barn hemma än på dagis (förskola) och då kan man tydligen inte vara feminist (om det nu innebär att man vill verka för ett jämställt samhälle). Men jag antar att feministerna inte heller är en heterogen grupp (jag läser gärna två feminsiters modebloggar). Jag känner bara att jag hellre är för individen än i en tjejgrupp där alla måste tycka likadant. Hoppsan, nu kom jag in i feministdiskussionen i all fall. *haha*

  82. glitzy

    ellen: i sådana fall ska det kallas något annat som emelie säger…som sagt jag vet inget i ämnet..men ni får jättegärna hjälpa mig att förstå feminister..för jag kan bara inte göra det..jag accepterar inte deras åsikter när det gäller utvik, porr osv för de respekterar inte de som vill göra det

  83. glitzy

    amand: jag är inte tillräckligt intresserad för att läsa på om ämnet…men du får jättegärna förklara för mig så jag kanske förstår mig på feminism. den uppfattningen jag har idag är säkert för att jag är okunnig..men jag har skapat mig en uppfattning och står fast vid den så länge ingen annan kan övertyga mig om något annat…

  84. Amanda

    Hej. Om du vill veta mer om feminsim (och det behöver du, men det är ju min åsikt, och du gör såklrt som du vill. Kunskap är makt) så föreslår jag att du går in på närmsta bibliotek och lånar ett par böcker i ämnet. Sen kan vi ha en diskussion om ämnet. Lycka till. Vänliga hälsningar /Amanda

  85. Emilie

    Om feminism står för samma rättigheter osv för könen…. varför heter det då feminism?
    borde det inte heta något annat som inte fokuserar på det kvinnliga könet? ordet feminism är ju bara det en kränkning isf! kalla det könism eller nåt annat opartiskt!

  86. ellen

    Jag sa att jag själv aldrig skulle kunna tänka mig att vika ut mig och JAG förstår inte hur folk kan göra det. Det är min personliga åsikt och jag står för den. Jag tycker så av olika anledningar som jag skrev, dels för att man vet inte VILKA som läser dessa tidningar och själv undrar jag vilka som kan tänka sig att göra det! Men även för att jag själv inte ser hur man kan vilja visa upp sig för precis vel som helst. Men jag förstår att folk tycker annorlunda och accepterar det, men folk måste ju kunna acceptera att jag inte står för det! Jag tycker att det är ”usch” att vika ut sig. Det står jag för! Sen förstår jag inte hur du kan säga att feminister är alldeles för överdriva! Snacka om att dra alla över en kam! Jag tror att vissa tar det för långt men som jag definerar feminism (som jag beskrev förut) är det konstigt att inte alla i samhället kallar sig för det! För vem står inte för ett samhälle där alla har samma rättigheter och möligheter utifrån kunskap och kompetens istället för kön! Det är mer farligt än att vissa drar ”feminism” för långt!

  87. glitzy

    ellen: fel av mig att skriva att jag accepterar det som det är..jag menar kanske inte allt..men jag skulle aldrig gå så långt som de gör…och vika ut sig…varför är det ush? jag har inte gjort det och kommer inte att göra det…men om nu en tjej eller kille vill visa upp sig av olika anledningar är det upp till var och en..och det är upp till var och en om man vill läsa dom tidningarna..tydligen så säljer de ju bra även om jag tycker de är kassa…feminister tycker jag är alldeles för överdrivna

  88. Ellen

    Hmm.. Känslig fråga på många sätt för det kan så lätt bli fel… Svårt att uttrycka sig tycker jag. Jag förstår dock inte varför du ska acceptera samhället som det är!!! Jag beundrar de som kämpar för sina åsikter, vad de än må handla om, homosexuellas rättigheter, jämlikhet osv. Jag själv ser en feminist en person, tjej eller kille, som tycker att samhället idag är osjysst. Ett samhälle där många kvinnor kan förtryckas på olika sätt, litet eller smått. Och feminister kämpar för att det ska bli rättvist. Inte att kvinnor ska få mer än män eller få det ”lättare” än män utan att alla ska ha samma villkor. Är det inte det vårt samhälle ska bygga på egentligen? Så definerar jag en feminist i alla fall och har svårt att se hur man kan tycka att de åsikterna och värderingarna är felaktiga. Sen tycker jag själv att utvik och liknande är fel… Mest för att jag själv inte kan förstå hur folk vill visa upp sig för folk som de inte har någon aning om vilka de är! Usch, jag kan inte tänka mig det. Jag undrar även vad för människor som vill läsa sådana tidningar!? Sen finns det väl vissa som tar det för långt men… jag tror att syftet i grund och botten är gott
    hos de som kritiserar utvik osv… Det är ju även en sorts förebild för unga tjejer. Eller? Sänder inte det ett budskap till dem (oss! Hehe jag är väl en av dem med mina 17 år?) Visst måste vi kunde granska all sorts media kritiskt. Men det är tufft att stå emot när man hela tiden pumpas med hur man borde se ut och ska se ut… Det är jobbig vad folk än säger. Och det är inte bara reklam och TV. Man får det överallt. Jaja, ville ba ventilera mina åsikter precis som du har gjort!

  89. Lisa

    håller med, alla ska ju ha rätt att bestämma hurvida man själv ska få vara med i tävlingen eller inte. Och jag fattar inte vad feminister skulle/borde ha emot det egentligen? det visar ju bara att man stolt kan visa upp sig som man är, man visar ju inte direkt för mycket av sig själv heller jag menar de flesta går väl rnt i bikini och så på sommaren?
    Sen en helt annan sak, att vissa feminister vägra raka sej under armarna och på de lite mer privata området? va? som att en själv rakar sej för någon annans skull, knappast.

stats