Charlotte "glitzy" Josefsson

Flokatimatta

Längtar så till i kväll för då kommer vår nya matta och jag är så taggad. SÅ TAGGAD! Den nya soffan och vår tidigare matta gifter sig inte så bra tycker jag. Jocke himlade kanske med ögonen när jag började prata om en ny matta. Det var en vit stor fluffig matta som snurrade runt i huvudet och det beror nog på att jag har sprungit på ett gäng på instagram senaste tiden. Exempel ser ni nedan och från vilket konto bilderna kommer ifrån.

@susantornqvist

@maritdybeck

Efter lite googlande så förstod jag att det är en vit fluffig flokatimatta som jag trånade efter. Hade aldrig hört talas om flokati innan men nu vet jag minsann vad det är. En stor fluffig dröm, eller hur? Hur mysiga och fina är dom inte?  Vi beställde en vit (naturell) som är 2*3 m.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Hej! Superfin matta, är själv inne på att köpa en! Tänkte bara höra hur färgen är, det står ju naturlig vit färg, men den ser väldigt vit ut på bilderna. Är den mer offwhite eller skulle du säga att den är mer åt de vitvita hållet? om du förstår va jag menar?

  1. glitzybloggen

   Den är mer off white. Vi har vita väggar och då ser man tydligt att det är off white på mattan.

 2. Bella

  Hej Charlotte
  Vi tänkte också beställa en sån fin matta men är lite orolig för att den ska ludda för mycket. Nu när ni har haft er ett tag, har lidandet avtagit?

  Med vänlig hälsning Bella

  1. glitzybloggen

   Hej Bella, förlåt för sen återkoppling. Men ja den hårar så jag blir tokig. Jag vet inte om det har avtagit så mycket tyvärr. Jag dammsuger den ofta samt sliter loss överskott men det verkar inte hjälpa

 3. T

  Den är så fin! Vi hade den tyvärr inte så länge. Luddade något enormt så vi lessnade tillslut. Var dålig kombo med hund och 2 små barn. Men otroligt fin!!

  1. glitzybloggen

   vår luddar en del men tänker att det ger sig när överskottet är borta? Eller kanske fortsätter i all evighet?

 4. Gabriella

  Hej! Är också på jakt efter en sån. Så fin! Köpte ni 1700g/kvm eller 2800g/kvm? Är ni nöjda?

  Mvh Gabriella

  1. glitzybloggen

   Hej Gabriella,

   Vi körde på 2800. Vet dock inte hur stor skillnaden är? Men vår är väldigt tät och fin. Så nöjda. Men som ”T” skriver fäller den en del ludd men jag tänker att det ger med sig som med alla ullmattor? Vår förra fällde också mycket i början.

stats