Charlotte "glitzy" Josefsson

Grillmästaren och lärlingen

20130505-000731.jpg

Det här med grillning är ju en hel vetenskap. Det är ju inte bara att marinera köttet i en påse och slänga på kol och tända på.

Jag gillar matlagning och i år känner jag att jag har tid att fördjupa mig i det här med grillning.

Min granne @dxblarsson är faktiskt duktig på att grilla och gör både det ena och det andra på grillen. För ett par veckor sen hade han köpt såna där cederträplankor från weber. Det lät coolt så jag köpte likadana.

Igår köpte färsk lax som jag marinerade i olivolja, chiliflingsalt, peppar, pressade citronjuice och honung. När grannen hade tänt grillen igår smet jag över med mina plankor, laxen och ett jävligt gott rosé som jag och hans fruga delade på.

Man lägger laxen på plankan och plankan över glöder. Sätt på locket på grillen och efter ca 15 min är det klart. Beror ju på hur man vill ha kärnan. Jag gillar ju den rå. Blev väldigt saftigt och en go rökt smak. Blir repris i dag igen då jag handlade på mig 1 kg lax:)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats