Charlotte "glitzy" Josefsson

Håll käften och rör på arslet

Jag har verkligen inte alls gått in för att tona ner mig vilket jag alltid gör inför sommaren. Men ändå så har det släppt fett. Stod och speglade mig lite igår morse (och knäppte några kort). Kanske äter lite mindre omedvetet men det ska tilläggas att det moffas på det ena och det andra på kvällen här hemma. Godis, chips, glass osv. Man behöver ju inte utesluta saker för att tappa vikt. Jag har skrivit om det här tidigare men varför inte igen? Igår kväll var vi bortbjuda på födelsedagstårta. Då tog jag bara lite fil och flingor innan för att jag visste att jag skulle trycka tårta som motsvarar en middag i kalorier. Sen ska man inte byta ut bra mat mot tårta och annat skit men om jag gör det en gång var tredje månad så mår jag bra ändå 🙂 Mitt budskap är inte att bara räkna kalorier och strunta i vart dom skommer i från utan ät bra mat och inte chips hela dagarna 🙂

Trivs man med sig själv så är ju det kanon, vill man gå ner i vikt så se till att gör det då 🙂 Det är nästan lite tabu att skriva om att trimma till kroppen. Det är ju så mycket budskap att ”du duger som du är”, ”du är vacker precis som du är” osv. Absolut inget fel med detta, klart man ska sträva efter att känna så och inte hela tiden ha en press på sig själv att man ska se ut på ett speciellt sett för att vara tillfreds. Men om Ni vill få sånt där feel good pepp då får Ni faktiskt läsa andra bloggar. Jag är inte sån i min personlighet och om jag ändå tränar regelbundet så vill jag att det ska synas. Jag vill ha en snygg kropp i mina mått mätta. Jag vill vara nöjd med mig själv i spegeln. Om det beror på samhället ? Tror inte det. Det är bara sån jag är och har alltid varit.

Jag kan verka hård och rak men det är faktist så livet är. Och allt för många krånglar till det med konstiga dieter och träningstrender. Jag vill inte få Er att känna Er missnöjda med Er själva eller sträva efter ”den perfekta” kroppen. Här skriver jag hur jag tänker och hur jag lever. Sen om Ni vill efterapa, det är upp till Er. Men jag är så trött på de människor som klagar på att de är tjocka eller har en rumpa som hänger i knävecket osv. Men håll käften och gör något åt det istället. Det är väl ingen som tvingat i dig all mat, det är väl ingen som har tvingat dig att ligga på latsidan? Allt handlar om inställning. Man behöver liksom inte vara raketforskare för att ta reda på hur man ska äta eller träna.

Jag själv har tränat i stort sett i hela mitt liv. När jag la av med sport så fick gymet ta över. Jag har inte lika mycket tid som jag hade förr som när jag hade ett vanligt 8-17 jobb och bodde i lägenhet. Plus att jag vill inte spendera så mycket tid på gymet som då. Nu driver jag flera företag och har ett hus att ta hand om. Jag har hittat ett upplägg som passar mig. Jag tränar mellan 3-5 ggr i veckan och ofta korta och intensiva pass och ändå får jag bra resultat. Ska du tävla i fitness krävs det fler timmar på gymet och mer fokus på mat. Men det livet är inget för mig. En slimmad kropp och få njuta av god mat och goda viner, det är så jag vill ha det och det är så jag lever.

Om Ni nu vill komma i form så räkna kalorier. Det kan ju vara lite jobbigt till en början men gör Ni det så kommer Ni ha med Er en kunskap resten av livet. Jag behöver inte räkna kalorier för att veta vad jag ska äta för att hålla min vikt eller gå ner i vikt för jag har allt i huvet eftersom jag för många år sen vägde allt jag åt. Samma princip som viktväktarna bara att de har omvandlat kalorierna till points.

Det här med träning, lägg Er tid på träning som ger resultat. Om sådan träning inte motiverar Er så skit i det då och kör med det som Ni tycker är roligt men kom inte och undra vart resultaten är. Jag tvingar ner mig till gymet ganska ofta. En bonus är ju att kroppen mår bra av att träna, man tar inte bara hand om utsidan utan även insidan som är väldigt viktigt. Slarvar jag med träningen en period ja då får jag ont i nacken när jag sitter framför datorn. Träning ger så mycket mer än en snygg rumpa 😉

Tränar man regelbundet så kan man unna sig mer. Enkel ekvation. Som sagt, men behöver inte vara raketforskare för att lista ut hur man ska träna och äta bra. Tror jag ska ägna ett inlägg åt endast träning för att få resultat. Sen tycker jag att man ska äta bra råvaror. Ekologiskt och tänka på djuren när man väljer livsmedel. Allt för att ta hand som sig själv på bästa sätt.

Tror jag avrundar där.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ia

  Sådärja!
  Gott att höra. Instämmer med föregående talare om allt. Även första lästa träningsblogg.
  Jag tränar till övervägande del för att se jävligt bra ut naken och gilla det jag ser i spegeln. Sen att jag råkade tycka tung (okejdå allt är relativt) styrketräning är sketskôj – men det är ju faktiskt bara en bonus.

 2. Carro

  Din blogg är nog den första träningsbloggen jag började följa. Då när du skrev ännu mer om träning. O det är nog detta jag gillar just nu, att du ”okejar” att man vill ha en snygg kropp!
  Ja, träna rumpan om du är trött på hur den ser ut! Orkar inte alltid läsa om att man ska vara nöjd oavsett, att det sitter i huvudet osv..
  Självklart kan det vara så också, men jag känner mig gärna nöjd med mig själv OCH har en snygg kropp.
  Jag är inte där än, men jag kämpar med båda.

stats