hälsosam pajbotten | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

hälsosam pajbotten

Jag blev sugen på att göra en matpaj här om dagen men ville inte göra den traditionella pajdegen med massa smör och mjöl. Dels vill jag äta bra och så vill jag ge Stella så bra mat som möjligt. Googlade lite och beslöt mig för att testa en botten på kikärtor. Jag tycker den blev bra faktiskt. I alla fall i kombination med köttfärsen. Inte lika krispig som en vanlig botten men då får man ha lite krispiga grönsaker till för att få textur.

Bild: stowr.se

Inget speciellt med köttfärsen, men typ en klassisk köttfärspaj. Allt nedan är i stort sett eko och krav.
Pajskal:
3 burkar kikärtor.
3 kravmärkta ägg
3 msk majsstärkelse
salt och peppar
Skölj kikärtorna och skicka ner dom i en mixer eller matberedare. Knäck äggen och i med majsstärkelse och kryddorna. Mixa slät. Bred ut smeten i en form med avtagbar kant. Ca 27 cm. Förgrädda i 225 grader i 10 min.
Nu till fyllningen. Receptet är ungefär. Kommer inte håg exakt hur mycket jag hade av allt.
1 st vitlöksklyfta
2 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 tsk timjan
2 tsk oregano
1 tetrapack med majskorn
3 ägg
1,5 dl riven ost. Jag körde lite stureost och parmesan.
5 msk tomatpure
2-3 msk Heinz chilisås
250 g champinjoner
1 stooor gul lök eller 2 mindre
600 g köttfärs
drygt 1 tsk salt
Finhacka löken och i med den i pannan. Hacka upp champisarna och i med dom också. Fräs runt tomatpurén. I med köttfärsen och bryn den fin. Tillsätt mjöl och vatten, majs, chilisås salt & peppar, timjan och oregano.
Knäck äggen i en skål och vispa upp med gaffel. I med osten. Blanda ner röran i en lite avsvalnad färsröra.
I med allt i skalet och grädda ytterligare ca 25 min i mitten av ugnen.
Servera med en sallad.
 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Måste testa!
    Jag har alltid tyckt att andra ger sina barn lite för dålig mat, men hmm.. det är bannemej lätt att slinka dit alltså! Vill inte vara den som ger pannkaka och korv varje dag liksom.
    Gör inte det heller men förstår andra bättre nu!
    Min dotter har börjat strejka mer och mer också nu med maten. Från aty verkligen äta allt till att spotta ur och plocka bort grejer från tallriken.
    Villet i sin tur gör att det kanske är lätt hänt att man ger mindre näringsrik mat.

    1. glitzybloggen
      glitzybloggen

      Ja testa. Självklart får Stella också “skitmat” ibland men inte allt för ofta. en del ger halvfabrikat nästan varje dag och det tycker jag inte är okej. Man kan göra storkok, frysa ner osv. Allt handlar ju om planering. Har ett bra recept på pannkakor som jag ska dela.
      Men det där verkar ju gå i perioder. Igår skulle Stella bara äta potatis och vägrade fisken. Man blir ju galen 😀

Annons
stats