glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Hudvård är inte så komplicerat egentligen

Förra veckan la jag mig under täcket på mitt älskade Hudvårdsrummet för att få en uppfräschning efter sommaren. Lite porrengöring och fräsiga masker och så för att få en hud med lyster i. Linda frågade om jag ville ha huvudmassage. “Ehhh, är tomten röd?” Jag fick även massage i nacken. Älskar att Linda alltid bjuder på så mycket härligt lull lull.

Är sugen på att köra en kur med DermaPen hos Hanna lite längre fram. Det är ju en resultatinriktad kur om något och det blir verkligen skillnad. Ni måste testa!

Fredag 30/8 bjuder Hudvårdsrummet in till födelsedagskalas!

De bjuder på bubbel och praliner, 20% rabatt på hela varusortimentet och fina goodiebags till alla som gör behandling eller handlar denna dag!

Lotta från Dermaceutic och Gizela från Dermalogica är på plats och vi erbjuder två professionella behandlingar till jubileumspriser:

1. Dermalogica signaturbehandling ProSkin30 – en resultatinriktad ansiktsbehandling som skräddarsys för varje kund och de senaste produkterna används! Pris 500 kronor, vid köp av minst tre produkter är behandlingen kostnadsfri!

2. Dermaceutic kemisk peeling – hudförnyande, rengörande, uppstamande och lystergivande favoritbehandling! Pris 800 kronor, vid köp av minst tre produkter är behandlingen kostnadsfri!

Dessa behandlingar bokas via telefon eller mail, drop-in vid mån av tid!

 

Nu till något annat:

Vet ni? Jag blir faktiskt lite irriterad när influensers visar upp sitt badrumsskåp med 100 olika produkter som de använder för att få den där hyn med fin lyster, jämn hudton, minimera fina linjer osv. Titt som sätt gör de filmer med sina tips för att följarna ska få samma fina hy som dom.

Först och främst så har vi olika hudar och för att en produkt fungerar på en person betyder inte det att den fungerar lika bra på en annan. För det andra är det inte bra att mixa produkter med aktivt innehåll och olika syror hur som helst och för det tredje ska man inte använda syror 24/7 året om.  Men när de pratar om sina produkter framgår inte det alls.

Många kan förvärra sin hud genom att mixa olika produkter som man inte har en aning om hur de fungerar tillsammans . Jag fick höra av en tjej i branschen att tjejer strax över 20 använder retinol. Varför då? Jo antagligen för att de har sett någon prata om vilka resultat det ger men inte att det är för en mogen hud. En kompis till mig kom med utslag i ansiktet och det visade sig att hon hade lagt på två olika serum samtidigt med olika syror i och det blev ju inte så bra.

Jag är 37 år och har testat det mesta och kort och gott så handlar det om att hitta en bra rengöring som tar bort allt smink och smuts morgon och kväll. Jag orkar inte hålla på med ansiktsvatten så för mig är det viktigt att tvätten gör rent. Detta är en tvätt som jag tycker gör jobbet och som jag alltid återkommer till år efter år.

Nummer 2 är att återfukta och återfukta med en bra kräm. Jag har oftast samma kräm natt och dag. En återfuktat hud blir spänstig, får även lite lyster samt att man inte fått torr-rynkor. Man kommer alltså väldigt långt med en återfuktad och välmående hud. Men sen kan man i perioder köra någon kräm med någon syra i som en kur till natten för att få extra lyster, jämna ut hudtonen osv. En kräm som verkligen är toppen och som jag vet att många av er använder är Teoxane “Advanced filler” tillsammans med serumet “RHA serum”. Passar i stort sett alla.

Nummer 3 är att hitta en bra ögonkräm som passar din hud och behov.

Nummer 4. Att använda mask hemma efter behov. Jag önskar att jag kom ihåg att köra en gång i veckan i alla fall. Drömmen vore att köra fuktmask (gillar denna) 1-2 ggr i veckan och en mask med lite syra i en gång i veckan eller lite mer sällan. Allt beror ju på huden. För att få lyster behöver man få bort det dassiga i huden och det kan man göra med en kemisk Peel. Som denna exempel. Eller så kan man ju köra med en traditionell Peel som denna

Nummer 5. Hitta en grym hudterapeut som du kan gå till för att göra en ansiktsbehandling med porrengöring och annat grötigt som gör huden fin när det behövs. I Linköping är det utan tvekan Hudvårdsrummet som gäller.

Nummer 6. En kur Microneedeling eller Dermapen en gång om året är toppen för oss som är lite äldre. Absolut den bästa behandlingen jag har testat. Det finns flera olika behandlingar där ute men slutresultatet blir detsamma. Alltså att kollagenet stimuleras och man får en slätare struktur, tar bort linjer, lyster, jämnare hudton. En yngre hud med andra ord. Mellan det kan man ju alltid köra någon kemisk Peel och så 🙂

För att summera allt behöver man inte 100 olika tvättar för ansiktet eller 100 olika fuktmasker osv. Hur stor skillnad kan det vara mellan dom? Så många olika ingredienser finns det liksom inte på marknaden. Sen finns det märken som är bättre än andra. Trust me. När det kommer till syror osv kan vissa vara bättre lämpade beroende på vad man har för “problem”. Jag älskar Hudvårdsrummet just för att de har lång erfarenhet, inte tar in massa produkter och behandlingar för att det är trendigt utan fokus ligger på bra produkter med bra resultat. De är kompetenta och hjälper till med produkter på hemmaplan utan att försöka sälja på en extra produkter.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats