Charlotte "glitzy" Josefsson

Köttfärsgryta med potatis

Jag skriver ner recept i bloggen för att dela med er men lika mycket för min egen skull. Så smidigt att ha dom samlade här.

Inte så sexig bild, tog den för att skicka till en kompis innan jag visste att jag skulle blogga om maten.
Här om dagen gjorde jag en köttfärsgryta som har räckt i flera dagar. Att stå och laga mat varje dag är inget jag är sugen på. Jag tyckte den blev god så här kommer receptet. Vi använde älgfärs för att den är så mager. Vi försöker för det mesta laga mat utan grädde och annat skit för att hålla nere kalorierna samt för att det är mer hälsosamt. Sen att vi trycker glass på kvällarna är en annan historia 🙂 Dock så får Stella lite annat mat än oss ibland.
500 g älgfärs men ta valfri som nöt eller vegetarisk.
800 g potatis som jag tärnade – finns tydligen fryst tärnad. Men osäker på om den är ekologisk?
1-2 gula lökar beroende på storlek, hacka den smått
2 röda paprikor – tärna
2 stora morötter som jag tärnade
2 köttbuljongtärningar
2 förpackningar krossade tomater
ca 5-6 dl vatten, häll på till önskad mängd
1-2 tsk paprikapulver. Jag tog en 1 tsk så det inte blev för starkt för Stella
1-2 vitlöksklyftor
3 tsk fransk senap
3 msk tomatpure
ca 1-3 dl hackad bladpersilja
I med lök och vitlök först och låt svettas lite. I med tomatpurén så den får ge lite extra smak. Sen i med alla grönsaker – kör runt liten stund och sen i med färsen så den får brynas. I med allt annat och låt koka tills potatisen är klar.
Smaka av med salt och peppar och släng över persiljan.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats