Charlotte "glitzy" Josefsson

Köttfärssoppa med potatis och fetaostkräm

Perfekt vardagsrecept som man kan göra en stor sats av så att det räcker ett par dagar. Jag utgick från detta recept men gjorde om lite och jag tror jag har fått måtten rätt så exakta. Alla i familjen inklusive Stella gillade det.

Köttfärssoppa
1 st finhackad gul lök
3-4 st finhackade vitlöksklyftor
600 g fast potatis
800 g kravmärkt nötfärs
3,5 tsk spiskummin
3,5 tsk paprikakrydda
2 tsk oregano
3,5 msk tomatpuré tror jag att det blev
1,5 msk cherryvinäger
700 g passerade tomater (Kungmarkattas i glas)
2 msk köttbuljong (tärningar)
nästan 1 msk grönsaksbuljong (pulver)
2 msk ketchup
1 L vatten
4 msk fryst basilika
4 kryddmått salt
2 kryddmått nymald svartpeppar
Finhacka persilja och ha över när soppan/grytan är klar. En kruka kanske?

Fetakräm
Mixa ihop 50 g fetaost med 1.5 dl cremefraiche och 1 krm salt, 1 krm svartpeppar och 0,5 tsk honung.

 

Gör så här:

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen.

2. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs färsen tillsammans med lök och potatis. Krydda med spiskummin, paprikakrydda och oregano. Fräs tills färsen är genomstekt.

3. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning ca 40 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong/fond, ketchup och vatten. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda under lock ca 30 min. Rör om då och då.

4. Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar. Strö över den hackade persiljan.

Tips från original receptet: Servera köttfärssoppan med en klick creme fraiche och grovhackad persilja på toppen. Ät tillsammans med varmt bröd och fetaostdipp.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats