glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Kycklingsoppa med asiatiska smaker

En kompis la upp en bild på en soppa som såg ljuvlig ut så jag bad henne skicka över receptet vilket inte var exakt och lämnade en del utrymme för egen tolkning/kreativitet.

Jag gjorde i alla fall så här. Jag helstekte en kyckling i ugn från Reko kyckling (kravmärkt). Plockade bort köttet och fräste skrovet ihop med morot, lök, vitlök och korianderrot i neutral rapsolja. Sen hällde jag på ca 2.5 liter vatten. I med vitpepparkorn och 2 stjärnanis. Lät allt sjuda och skummade av efter hand. Reducerade ner så lite mer än hälften av vätskan återstod. Sen hade jag i fisksås, japansk soya och lite salt och socker. Smakade av med lite kanel som höjde smakerna i buljongen. Här smakade jag av så den var perfekt men sen när allt annat kom i försvann smakerna så jag kryddade på buljongen rejält efter att vi hade ätit samt att jag hade i cantonesisk sykiyakisås direkt i buljongen. Vi åt den idag också och den var ännu godare idag. Själva buljongen kan man ju göra på ribs om man kokar det som exempel.

 

Tanken är att man ska ha i cantonesisk sykiyakisås i botten (och inte i buljongen som vi hade efter första måltiden) på skålen/tallriken och sen i med buljongen, kyckling, koriander, groddar, tunna nudlar (vi körde äggnudlar), salladslök och broccoli.

Jag har inga exakta mått utan har smakat av efter hand. Man kan ju googla fram recept om man känner sig osäker.

cantonesisk sykiyakisås är den till höger

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nina

  Hej! Så nyfiken på din ögonlocksoperation. Är nämligen sugen på att göra en inom snar framtid! Kommer det ett inlägg med före/efter bild? 🙂
  Vad fick du betala för ditt ingrepp?

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Hej,

   Det kommer jag att göra efter jag har varit på efterbesök. Men tänkte göra ett inlägg inom kort också. 17600 kr. Mycket bättre pris än andra aktörer. Men han har en liten klinik och inte lika mycket omkostnader som andra och kan därmed ta mindre pris.

stats