Charlotte "glitzy" Josefsson

Lax och couscous i paket

Nyttigt recept. Jag åt nästan inget couscous utan bara laxen. Tyvärr fick jag inte tag i färsk lax igår. Detta resulterade i att laxen blev lite torr. Det går inte att jämföra fryst lax med färsk. Det är sådan skillnad.

Portioner: 4

600 g laxfilé, mittbit
2 dl couscous 
200 g körsbärstomater
4 salladslökar 
1 citron 
8 sardellfiléer
flingsalt 
nymalen svartpeppar 
8 ark aluminiumfolie (25 x 25 cm)
 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Ta bort ev ben från filén och skär bort skinnet. Skär i fyra lika stora bitar.
2. Lägg ut dubbla folieark och fördela couscousen över. (koka couscousen innan)
3. Halvera tomaterna och strimla löken.
4. Lägg hälften av det på couscousen. Låt snittytan på tomaterna vara nedåt. Kläm över hälften av citronjuicen.
5. Lägg på laxbitarna och toppa med resten av grönsakerna och sardellerna(jag hoppade över sardellarna). Kläm över resten av citronjuicen och salta och peppra generöst. Förslut paketen väl och lägg i en ugnsform. Tillaga i ugnen ca 25 minuter. Låt var och en öppna paketet på tallriken.

FÖR ALLA? Mjölk- och äggfri. Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, ris eller skivad kokt potatis.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelica

    Ser gott ut 🙂 Jag försökte dra ner på couscous o sånt (kolhydrater) jag blev en zoombie, fick verkligen inte i mit tillräckligt med enrgi, så nu käkar jag ”som vanligt” och mår bra 🙂

  2. Karin

    Hej igen. Smarrig lax, man blir sugen på att grilla =) Ang. volangklännigen, så är jag nog en L pga min kroppsbyggnad med rätt stor byst, brukar få va 40-42 på det mesta. Så, jag får nog nöja mig med att sitta o titta på alla de andra små snygga tjejerna som kan ha klänningen. Hoppas du får en bra måndag!

stats