glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Ledsen

Jag blir så ledsen för hur vi människor behandlar djur. Nu är Angorakaninerna i fokus. Ingen har väl missat det? De plockar pälsen på dom när de lever medans de skriker av smärta. Sen slängs de tillbaka helt chockade i sina nakna industriburar. Tre månader senare har pälsen vuxit ut och det är dags igen. Efter ca 5 år dödas de. Vad kan vi göra? KÖP INTE PÄLS. De som köper och bär päls är minst lika vidriga som personerna som utför detta.
Det är bara vi som kan sätta stopp för detta och visa att vi inte accepterar detta. Skriv på här>> om du är emot detta.

Djurens päls ska sitta på djuren och ingen annan stans. Undvik zoo, cirkus, vattenunderhållning som Sea World eller delfinshower mm, simma heller inte med delfiner i fångenskap. Beök inte tigrar utomlands med mera. Det är vi som bidrar till efterfrågan.

*****************

När vi ändå är igång så kan jag be Er skriva på att Ni är emot att de slänger i levande hundar och katter i kokande vatten. Skriv på här>>  Självklart i China, där även de stackars kaninerna finns 🙁

***************

På facebook gillar jag kattjouren>> och det finns så många katter som behöver akut hjälp. Tydligen är det väldigt många familjer som bara tar sitt pick och pack och flyttar och lämnar kvar katten. Nästkommande ägare vill inte veta av katterna och de sitter utanför och vill komma in för de bor ju där? Men de nya ägarna bara sparkar iväg dom till ensamhet, hunger och kyla. VAD FAN E DET FÖR FEL PÅ MÄNNISKOR. Vi lämnar inte ens våra katter ett dygn själva. Sen är ju jag lite väl mycket hönsmamma men jag vill veta att de alltid har det bra. Har man skaffat djur får man fan ta ansvar.

Någon av Er kanske kan besöka sidan och kan ta hand om de stackars katterna, eller i alla fall tills de hittat ett permanent hem.

****************

Sist men inte minst. Innan Ni köper smink och andra produkter. Kolla noga så det inte djurtestas. MAC som jag gillar kommer ju börja sälja i Kina nu och de har lag på att allt ska testas på djur innan det får säljas i deras länder. Så inget mer MAC för mig. Även om det som säljs på den svenska marknaden inte är djurtestas så vill man väl inte stödja ett sånt företag?

Vissa företag säger att de inte testar sina produkter på djur. Men det som är i produkterna är testade så de ljuger inte. De förskönar bara sanningen.

Petas hemsida kan man läsa om vilka varumärken som är bra.

****************

Allt detta har gjort mig ledsen och nedstämd de senaste dagarna. Allt detta ligger i bakhuvet hela tiden. Att vi är så grymma? Jag skämms för att vara människa.

***************

UPDATE. Nu när vi ändå är igång 🙂 :

Klicka på bilden

Skärmavbild 2013-11-28 kl. 19.29.15

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. www.alexandrastyle.se

  GRYM du är C, grinade när jag såg kaninfilmen här om dagen, vad fan är det frågan om?! Kanske därför jag inte äger ett enda plagg som är äkta, varken päls, skinn/läder. Jag kommer göra som du, ett inlägg FÖR djurens rätt kommer imorn på min blogg.

  kram

  1. glitzybloggen
   Charlotte

   Jag har inte sett den. Pallar inte. Jag har ju äkta skinnskor, väskor och byxor. Jag vet faktiskt inte vart skinnet kommer ifrån. Är det inte från djur som slaktas för mat? Jag äter ju kött men vet ifs kött men väljer med omsorg. Vilket djur skinnet kommer ifrån vet jag ju inte plus att jag har en komatta 🙂 Svårt vart man ska dra linjen

   kram

 2. Moa

  Tycker det är grymt av dog att ta upp detta i din blogg. Dessa saker har människor en förmåga att blunda för, trots att en protestlista tar 30 sek att skriva på och att det faktist är 2013 och människor omkring oss borde vid detta laget kunna göra medvetna val.
  Får så ont i magen av detta, kan sitta och bara bli helt matt av sorg och ilska över hur korkade människor är.

  Du som har så många läsare; ett tips kan ju vara att lägga ut dina sminkfavoritet som inte är djurtestade. Kanske kan få fler på rätt spår.
  Du är även en av de få bloggare jag följt under längre tid och känner många likheter med. Heja dig!

 3. Mia

  Jag förstår precis vad du menar.. Jag blir fruktansvärt ledsen över att djur behandlas så pass grymt.
  Men bra av dig att ta upp detta. Folk behöver uppmärksammas på grymheterna inom djurindustrin och aktivt ta avstånd och verkligen tänka igenom sina val vad gäller konsumtion av både varor och “upplevelser” såsom cirkus etc som sker på djurens bekostnad. Det är inte okej att utnyttja djur på olika sätt för vår egen vinnings skull.

 4. Charlie

  Verkligen bra att du uppmärksammar detta på bloggen! Det är en vrickad värld vi lever i, så himla sorgligt. Det är synd bara att så fort sådana här frågor blossar upp i media så blir det fart på företagen att vidta åtgärder, men innan dess duckar de för problemen och sätter skygglapparna på, och när mediavågen är över återgår allt till det vanliga. Det är vi som konsumenter som måste ställa krav på företagen, att ta ansvar hela vägen, och om det inte görs, bojkotta skiten.

 5. Sara

  Hej!

  Jag måste bara fråga hur du resonerar kring botox, (som jag har förstått att du använder?) eftersom det väl testas på minst sagt otrevligs sätt på djur? Med tanke på att du verkar vara en väldigt sympatisk person och en djurvän.

  / Sara

  1. glitzybloggen
   Charlotte

   Hej. Det märket dom jag använder vid botox testar inte på djur utan de testar på annat sätt. Detta har jag skrivit om förut. Allergan tror jag tillverkaren heter.

 6. Jojje

  Det där med att kontrollera efterfrågan….svårt..
  Man måste typ lagstifta bort det.
  Så i sverige borde man förbjuda alla dessa shower.

  Produkter blir nog svårt att stoppa, för det smugglas in om det försvinner från den vanliga handeln.

  Människor i andra länder har helt andra inställningar, där handlar det om överlevnad..
  …de kan göra vidriga saker, trots att de vet att det är fel!!
  Du kan säkert klura ut vilka teman som gäller…
  Den verkligheten är så rubbad…

 7. Sara

  Kanon att du skriver om sånna här saker i din blogg då och då, folk behöver verkligen påminnas om att granska sin omvärld med kritiska ögon och försöka bidra till att djur och människor behandlas på bästa möjliga sätt.
  Jag brukar själv känna som du gör när man läser/hör om sånna här saker, man vill inte tro att människan kan vara så grym, så jävla vidrigt. Åter igen, tack för att du uppmärksammar djurrättsfrågor, jag såg till att dela med mig av länken till protestlistan på min facebook direkt. Läser din blogg varje dag, och jag älskar den!
  Massa kramar
  // Sara

stats