Charlotte "glitzy" Josefsson

Mat på Palma

Vi älskar mat och det är ett intresse vi har. Oftast lägger vi ner mycket tid på att hitta bra restauranger när vi ska åka någon stans men inte denna gången. Vi har ätit god mat på Palma men inget var ”jag svimmar så gott”. Nedan är lite tips på ställen som levererade god mat men inte så bra som vi kanske trodde.

Om Ni följer mig på Instagram @glitzan kom det upp en bild från restaurangen med texten ”En tryffelpasta blev det bara så att Ni vet” Ja här har Ni pastan. Jag älskar ju tryffel så att jag skulle välja tryffelpastan var inte direkt någon skräll.

L’ospite heter restaurangen och vi blev tipsade om den av ett par på hotellet. ”Alltså pastan var inte av denna värld” bla bla. Kollade upp restaurangen på Tripadvisor och den hade fått 4,5 av 5 i betyg och på plats nummer fem av alla restauranger i Palma. Ok, jag vet sedan innan att Tripadvisor inte alltid är att lita på då det är privatpersoner som ger betyg och detta är ju rätt så subjektivt då alla har olika matreferenser.

Hur som helst så hade jag rätt så höga förväntningar på maten som Ni kanske förstår. Blev lite lätt besviken. Maten var god men jag har ätit godare och även svängt ihop bättre pastarätter hemma. Jag har varit i Italien och ätit hela fantastiska rätter så det är ju min referens och det jag jämför med. Jag skulle ge restaurangen en trea.

Förrätten var smarrig men den kom inte ända in i mål. Smakerna harmoniserade men smakade knappt något. Gärna lite mer kryddning tack.

Bakad buffalo mozzarella med en mild pesto och pimientos de padron. De glömde säga att de hade slängt in vanlig chili i. Jag höll på att dö. När bordet bakom tuggade i sig en chili blev reaktionen densamma. Wtf liksom 🙂 Och om det var en Buffalo där i kan vi nog diskutera…..Hörde dessutom samma kommentar från ett annat bord…Hmmmmm.

Alla andra kvällar åt vi en trerätters med vin för ca 500 spänn. Denna kväll åt vi två rätter med vin och det gick på 1000 spänn. 1000 kr är inte så mycket för en middag för två men om man jämför med annan mat vi åt för halva priset som var minst lika bra så var detta i dyraste laget. Däremot drack jag en sån god Prosecco där som jag beställde hem direkt från Systembolaget. Fick dock ett meddelande att den var restad hos leverantören. Buhuuu. Gör ett nytt försök inom kort.

Kuroböta blev jag tipsad om genom en blogg och jag som älskar asiatiskt och att dela så många rätter blev såklart nyfiken på denna restaurang.

Smoked pork ribs…så smarriga…

…tonfisken var inte heller dum.

Personalen gullade massor med Stella. Ville vi ha barnvakt skulle vi säga till 🙂

Ja räkorna gick också ner 🙂 Mycket gott åt vi och desserten var sååå smarrig. Värt ett besök tycker jag allt men förvänta Er inte mat i klass med Farang i Sthlm. Prisvärt skulle jag vilja säga.

En kväll ville vi ha riktigt bra tapas. Ni vet såna där riktigt goda små rätter. Efter lite googlande hamnade vi på Quina Creu som skulle ha så bra tapas. 4 i betyg på tripadvisor. Alltså all tapas kom in på bröd? Smakerna var goda men kom igen. Har ätit så mycket bättre i Sverige. Huvudrätten och desserten var god. Skulle ge den 3 av 5. Inredningen var kanon och mysig.

”Finnarna” vid bordet bredvid snodde Stella. Så roliga.

Jag och mini meeeeee!!!!

Snyggt golv!

Om man ska till Tapas Heaven så är det tydligen Buscando el Norte som gäller. I alla fall enligt Sofi som även tipsar om 2 andra ställen. Mest anteckningar till mig själv till nästa gång vi ska till Palma för tillbaka ska vi.

Ni vet Gin Burger som jag skrev om tidigare. Det ligger i stadsdelen Santa Catalina och det finns massvis med hål-i-väggen ställen som är genuina. Tror man kan hitta en hel del bra där. Så ska man strosa och bara slå sig ner någon stans så är det där man ska lunka omkring och inte mitt inne i centrala Palma och hamna på turistställena.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanne

    Hej! Älskar Palma, vi hyrde hus utanför stan i två veckor och tog oss in till Palma dom flesta kvällarna för mat. Kollar alltid upp innan vilka restauranger vi ska äta på och hade gjort bra research på Palma innan vi åkte. En del ”nja”, undrar lite vad folk har för standard på sin mat hemma då mycket är ”fantastiskt” ”godaste” jag ätit bla bla. MEN hittade sådana guldkorn, riktig tapas och servitören kunde inte ett ord engelska och sen Dukes i Santa Catalina, störtskönt ställe med fantastiskt mat! Santa Catalina kan man ju bara gå runt i och kolla på husen! Ja sen några andra riktigt bra ställen!

stats