Fick nys om denna rätt hos Tilda som i sin tur hade hittat den hos By Diadonna som har massvis med smaskiga recept. Spana in bloggen.
I fredags kväll slängde jag in en laxsida i ugnen och det har räckt länge till mig och Jocke. Dock så fick vi göra en till sats med den smaskiga salsan. Enkelt och smidigt och det blir mycket mat.
Bild och recept By Diadonna. Om Ni har tid och lust så bjuder hon även på recept på egna tortillabröd. Inget jag orkade eller hade tid med
Pulled lax med mangosalsa, 4 port
Pulled lax:
Lax, halvsida
1,5 dl soja, japansk
1/2 lime
3-4 msk honung
några droppar liquid smoke (finns att köpa på flaska i matbutik)
Blanda marinaden och lägg laxen i marinaden, med skinnet uppåt. Låt laxen marineras medan du blanda mangosalsan. Lyft upp laxen och lägg över i en ren form täckt med bakplåtspapper. (Ett sätt att skydda formen från varm honung.) Pensla över lite extra honung och ställ i en varm ugn, 175 grader i ca 25 minuter (jag vill nog säga 20 min). Ta ut laxen när den är klar och låt svalna en liten stund. Ta i isär fiskköttet med hjälp av två gafflar.
Mangosalsa med avokado och rädisor (tycker man kan ta lite extra av allt här då jag tyckte det var lite snålt tilltaget)
1 färsk mango
3-4 avokado
en knippe rädisor
1/2 lime
hackad persilja (går bra med koriander eller mynta)
1 röd chili
honung
flingsalt
Skala mangon och dela i bitar. Gröp ur avokadon och skär i lika stora bitar. Skölj rädisorna och dela eller skiva. Blanda frukt och grönt med chili, pressad lime och hackad persilja. Smaka av med salt och honung.
Servera till tacosen:
Gräddfil eller turkisk yoghurt med het chili eller tacosås i mitten- behöver ej röras om
Blandsallad
Tortillabröd
(Röd lök)
Senaste kommentarer