Charlotte "glitzy" Josefsson

mitt recept

Tidigare idag lade jag ut en tävling där man skulle skapa ett recept med iMat. Jag har precis slängt ihop mitt vardagsrecept. Jag lagar sällan mat med pasta till vardags då man kan äta ganska lite i förhållande till antal kalorier man får i sig. Men idag gjorde jag ett undantag.

Jag började med att hacka schallotenlök och la det i en panna med smör.

Kantareller fick också smörstekas. Under tiden skivade jag upp färsk svensk fläskfilé och de fick smörstekas på medelvärme i egen panna ihop med salt och peppar.

Precis innan fläskfilén var genomstekt hällde jag i iMat, kantarellfond och lite lite kalvfond, saltade lite till och även färskmalen svartpeppar fick åka i. Det fick puttra ihop sig ett par minuter. Om man vill ha en lite tjockare sås kan man hälla i redning. Men jag gillar när den är lite lättare.

Jag la upp ett ”berg” med penne, staplade upp fläskfilén och toppade med kantareller och lök. Sist men inte minst hällde jag över lite sås. Hade jag haft parmesan hemma hade det fått toppa maten. Tyvärr så rasade mitt lilla berg med mat när såsen ringlade sig genom så presentstationen blev inte som jag hade tänkt mig:).

Det här tog mig max 30 min och det gick snabbt och enkelt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elenore Bendel Zahn

    Mums med härlig svamp!
    Jag skrev just in ett recept på ditt tidigare inlägg men är osäker på om det kom med..?
    Man kan nämligen inte se alla kommentarer.. A well, hoppas det! Hade varit mer än strålande
    att vinna en matkasse lagom till inflyttningen av vackraste gula huset!

    Varm decemberkram!

  2. Steffe

    Mmmmmmmmmm så gott det ser ut! Är det du själv som plåtar? Ganska bra bilder faktiskt. Ljus o sånt är inte lätt att få till.

stats