glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

När fick era barn stor säng?


Stella far runt som en virvelvind när hon sover. Nu när hon sovit hos mig ett tag så har jag ju märkt hur hon håller på. Ena stunden ligger hon vid fotändan, nästa på mig och sen rätt över på sin sida och så där håller det på. Hon har till och med åkt i golvet två gånger trots att jag har byggt upp en megastor vall på henne sida. Spjälsängen är nu mer för liten för henne då hon slår i huvudet och vaknar rätt så ofta. Jag älskar sängen från Stokke och funderar på att redan nu förlänga den eller skrota den helt och skaffa en riktig säng.

Man kan ju öppna upp sidan men den blir ju inte större av det så jag tänker kanske köpa till delar så jag kan göra den större som på sista bilden. När fick Era barn större sängar?

Ser ni det rosa på bilden högst upp? Det är sänghimmeln som dansar in lite i bilden. Jag satt alltså i myspölen och tog kortet.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sani

  Kör på spjäl tills Theo tröttnar/kan klättra över..
  Varför byta när det funkar känner jag. Gör som du tycker känns rätt. Du känner Stella bäst🌸

 2. Maria

  Vanlig säng 90 eller större är så klockrent så tidigt det går, my opinion. Våra barn har varit runt 2 år men ser inget problem att börja tidigare om sängen inte är hög/har planka på kanten. Dessutom så skönt när man ska läsa på kvällen, och att man själv kan sova bredvid om så behövs.

 3. Bella

  Vi bytte från spjälsäng vid 7mån. Våran klätterapa klättrade ur och låg och skrek mitt i natten. (Trots nedersta hacket på sängen) Funkade kanon.

 4. Frida Björklund

  Vi skaffade en växasäng till vår lilla när hon var ca 20 mån. Vi upplevde också att spjälsängen (även den en Stokke) var för liten. Vi köpte säng från Ikea, och det har funkat riktigt bra, har bara fallit ur sängen en gång sen februari (och då ner i saccosäcken som står brevid sängen). Största vinsten är ändå att om hon vaknar på natten så kommer hon in till oss på egen hand. Vi har ställt en liten kista vid fotänden, så med hjälp av den lyckas hon klättra upp själv i vår säng, och lägger sig till rätta och somnar ofta på två röda. Ny säng har verkligen varit en milsten i vår dotters sömnstabilisering. Lycka till!

 5. Cilla

  Vår dotter var nästan 12månader när hon fick en riktig säng. En 1,05 som vi ställde direkt på golvet. Hon sov aldrig i spälsängen så det blev vår lösning. Hon sover där ca halva natten och sen går hon in själv i vårt sovrum.

 6. Charlotte Bergdahl

  Vi skaffade en säng när dottern var 2,5 ungefär, MEN då är våran egen säng 2,10 bred så var inte pga platsbrist direkt…
  Men hon har denna: https://www.jollyroom.se/barnrummet/barnsangar-tillbehor/juniorsangar/jly-heaven-juniorsang-gra?gclid=Cj0KCQjwuMrXBRC_ARIsALWZrIiFooKclYQtx83ZJyyURi_CXXt2PgjC4RAmqChbdFGGiEvpfODqE30aAieVEALw_wcB
  Den är väldigt låg, och vi hade en madrass nedanför på natten då hon är jätte rörlig i sömnen. Hon har åkt ner både en och två gånger men aldrig vaknat då de är så lågt och hon landat mjukt 🙂

 7. Louise

  Min son sov sämre och sämre på natten runt ettårsåldern och började sova med mig i vår säng. Vid 16 månader köpte vi en 120-säng och nu sover han nästan hela natten (19:30-4) i sin egen säng. Runt kl 4 kommer han tassandes och då bär jag in honom till hans säng och sover med honom där till kl 6-ish. Hans sömn blev så mkt bättre när vi bytte till stor säng!

stats