glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Sötpotatisplättar till lunch, middag och mellis

Foto: Lee Learney
Matstylist: Louise Ljung

Jag sprang på det här receptet på IG tror jag det var och tänkte att detta är perfekt till Stella. Bra innehåll och passar verkligen till både middag, lunch och mellis. Hon älskar dom. Bara mosar in dom varma som kalla. Detta är ju bra käk för oss också men jag då måste man ha lite tillbehör som passar och som dessutom ger lite krisp som kontrast till de mjuka plättarna.
Grundrecept med mina kommentarer
2 sötpotatisar – Jag köper ju alltid eko och då brukar jag ta 3 mindre. Det borde vara angivet i vikt då de kan variera i storlek. 
1 ägg – Jag tar 2 för att få i mer protein
2 tsk fiberhusk
havssalt
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Koka sötpotatisen tills den är mjuk. Mixa sötpotatis, ägg och fiberhusk i en matberedare. Salta och peppra. Stek till små plättar ca 8 stycken (jag får alltid fler) på medelhög värme i en stekpanna med neutral kokosolja.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats