glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Nu mer är jag 2 barnsmamma. När slutade era barn med välling på natten?

Hola,
Idag var första dagen som Stella sov på föris och det gick bra förutom att en unge vaknade efter drygt en timme och skrek och grät och väckte alla.

Vi har skaffat en till bilstol. Den är så fräsig. Mer om den i ett inlägg inom kort

Allt har ju faktiskt gått bra på förskolan från dag 1. Älskar att hon är så självständig. I natt bjöd hon på bästa natten på länge. Somnade vid 21, vaknade vid 00:00 och jag fick gå upp och ge napp och en klapp. Vaknade vid 3 för välling och sov till 8:00. Bästa natten på snart 2 månader. Hon har även börjat somna själv nu igen sen tre nätter tillbaka. Gnäller till lite efter vällingen så jag får gå in men sen somnar hon. Kanske för att vi har infört en nattningsrutin? Hoppas att denna trend fortsätter nu så jag får sova på nätterna och att vällingen kommer lite senare som exempelvis klockan 5. Vi hade ju fått så bra rutiner innan hon blev sjuk och de där hörntänderna som har bråkat i så många veckor. När slutade era barn med välling på nätterna? Jag har inte brytt mig om att vänja av henne med vällingen för jag tror att det har gjort att hon sovit längre på morgonen. Och det gör mig inte så mycket att gå upp och värma lite OTTOs en gång på natten.

Pussmunnen

I dag har jag röjt på som fan när Stellis var på föris. Efter att jag lämnade henne 09:30 drog jag till Soloteket och fixade, vidare hem för att lasta in alla luckor i bilen, lämna av dom på Lexab, köpte sushi, vidare till Jockes jobb och lämna matlåda till syrrans unge som praktiserar på Jockes företag. Passade på att käka när jag ändå var där. Hem för att städa bilen invändigt, städade av lite hemma, betade av några mail och hämtade Stella kl 14. Sen drog vi och gjorde lite ärenden, hem för mellis och sen till Bauer Clinic för filler. Stella fick hänga med och titta på youtube eller tutu som hon säger med världens sötaste pussmun.

Syrrans unge (22 år) har praktik i 5 veckor så det lagas storkok, tvättas mer än vanligt och jag daltar med honom som om att han var min egen. Nästa omgång är 5 månader. Han bor i Sthlm så han är inneboende under praktiken. MAJ GAD!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Hur har ni gjort på föris innan denna dag, har hon bara inte sovit? Har ni fått hem ett svingrinigt barn då eller har det gått bra?
  Vi ska nog skola in i aug/sept någon gång, och jag är så jävla orolig för att 1. han sover sällan om han inte får sova i min famn, 2. han blir en liten jäkla surgubbe om han inte sover.
  🙁 🙁 🙁

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Hej Sofia,
   Första veckan åkte hon hem innan sovstunden. Andra veckan sov hon där. Hon gjorde som alla andra barn och la sig på en madrass och somnade utan problem. Dock så har hon sovit lite kortare där men varit på bra humör.
   Hon byter förskola i maj och där tror jag att de sover i vagnen året om.
   Sover han alltid i din famn? kanske bra att vänja er av med det inför förskolan så det blir lättare.

 2. Lisa

  Slutade äta på natten vid 3-4 månader av sig själv, blev glesare mellan tillfällena sen inget alls. Nu är hon snart 10 mån och äter en flaska ersättning kl 20 sen pang i säng, vaknar 05-07 för en flaska och somnar om till 8-9 sen riktig frukost typ kl 10. Hade gärna sluppit tidiga flaskan och att hon sov i ett svep och frulle vid 8 istället, men det kommer förhoppningsvis med åldern.

   1. Lisa

    Alltså måste ju flika in att hon oftast vaknar ett par ggr för nappinstopp och nån gång ibland är hon vaken nån timme och stånkar, lät lite väl lyxigt såg jag nu i efterhand hehe

 3. Nathanelle

  Vi slutade med välling på natten så fort bvc berättade att han inte behöver det. Det var vid 8-9 mdr. Tog kanske 3-4 dagar att vänja sig av vid det (lite extra kämpigt att somna om) men efter det har han aldrig fått det och somnar om på två röda med nappen om han vaknar. Testade också med vatten om jag inte minns fel, men det fungerade inte riktigt.

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Jag orkar bara inte ta tag i det då hon sovit så dåligt överlag. Men ska ta tag i det snart 😀

 4. Sandra

  vi fick höra att välling på natten blir en vanesak snarare än ett behov och blev rådda att försöka med enbart vatten i flaskan under natten. det hjälpte och inom en vecka sov vår hela natten.

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Fick ert barn en hel flaska med vatten? Alltså samma mängd som välling? Kanske ska testa. Innan hon blev sjuk osv så vissa nätter drack hon inte välling så det kändes som om att det var på väg att sluta av sig självt.

   1. Sandra

    nej inte hel flaska, brukade fylla med ung 200ml men han tog aldrig mer än några klunkar. för honom tror jag det var mer själva grejer att dricka ngt mitt i natten, suga lite liksom

stats