Charlotte "glitzy" Josefsson

Nyttig snabbmat

IMG_0527

I lördags hade jag ingen lust att laga något avancerat så jag bestämde mig för att göra något snabbt och gott. Jag älskar asiatiska smaker och just sesamolja används flitigt här hemma och även fisksåsen. Brukar köpa det på asiatiska butiker då det blir lite godare. Har en supergod chilipasta som jag inte förstår ett ord av på etiketten 🙂

Pak choy är en kål som är himla god och passar perfekt i såna här rätter.

Här>> är ett annat smaskigt receptIMG_0529

Kocken måste alltid ha vin. Ett vin jag hade beställt hem till systembolaget. Mmmmmm så gott.IMG_0537

1 msk sesamfrön
500 g pak choy (alt. mangold, spenat eller salladskål)
1-2 morötter
2 msk rapsolja
2 msk sesamolja
5 vitlöksklyftor, finhackade
1/2-1 chilifrukt, urkärnad och finstrimlad
1 msk fisksås
flingsalt

Skär bort ned nedersta rotstocken på kålen. Skölj bladen och låt rinna av. Strimla morötter.

Hetta upp rapsoljan på medelvärme i en panna med lock. Tillsätt 1 msk sesamolja, vitlök, chili, fisksås och pak choy. Blanda runt ordentligt så att bladen täcks. Sätt på lock, sänk värmen och låt sjuda i 3-5 minuter eller tills bladen precis mjuknat.

Tillsätt resten av sesamoljan. Strö över flingsalt och sesamfrön och servera som tillbehör. Jag serverade till färsk torskrygg som jag saltade och pepprade och stekte på.

Något vitlöksbröd eller annan kolhydrat kan vara bra. Vi satsade på dessert istället 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann-Sofie

    Gott! Det är superenkelt att odla pak choi & mangold hemma. Funkar utmärkt i kruka på uteplatsen till sommaren. Litet tips bara 🙂

stats