glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Philips Lumea Sc2008 – recension

Nu är det dags att recensera min IPL maskin Philips Lumea Precision Plus SC2008 för hemmabruk som man kan ta bort hårväxt med. Och vet Ni? Jag har en rabattkod till Er om Ni är sugna.

Erbjudande: 20% rabatt på alla Philips IPL-modeller
Kampanjkod: iplblogg
Kampanjkoden gäller under tidsperioden: 20/5 till 31/5

Ni kan läsa inlägg 1 här>> och inlägg 2 här>>

Men vi tar en sammanfattning av allt och vad jag tycker om produkten.

Den kommer i en praktiskt låda med olika tillbehör och en väska om man vill ta med den när man reser. Jag tog med den till Sthlm sist och gick loss hos syrran.

Det följer med 3 olika munstycken för olika kroppsdelar. Du kan ta bort hår på kroppen, armhålan, bikinilinjen och i ansiktet.

Den är lätt och smidig att använda tycker jag. Man ställer in olika styrkor på ljuset beroende på hud och färg på hårstråna. Det följer med en manual (så klart) och den är enkel att förstå och lätt att komma igång utan några frågetecken.

Oftast sitter jag i soffan framför tv:n när jag använder min Philips Lumea. Jag har använt den varje eller varanann vecka i ca 8 veckor på ena benet för att jag ville jämföra och se om det blir skillnad på hårväxten. Jag upplever att det “IPL:ade” benet är mer glest på hår så det verkar absolut fungera. Jag har läst andra recensioner där flera har fått jättefina resultat. Har man tålamod och använder maskinen regelbundet så tror jag på ett fint resultat. Grejen är ju att sen ska det räcka med att köra var 8:e vecka för att vara hårfri. Hur bra?

Sätt den mot huden och “skjut”. Man är olika känslig på olika ställen men oftats känns det knappt. Jag har kört på högsta styrkan från dag 1. Enda negativa jag har att säga är att batteritiden är lite kass. Man ska alltid se till att ladda den direkt efter du har använt den. Är den helt fulladdad så räcker den till 2 ben. Man kanske vill passa på att göra det på fler områden när man ändå är igång?

– Det här är vår mest effektiva IPL-lösning för hemmabruk som förhindrar håråterväxt både på kroppen och i ansiktet, säger Madelene Öhlin, nordisk marknadsansvarig för kategorin Beauty på Philips.

Hur fungerar det?

Tekniken IPL, Intense Pulsed Light, är en hårborttagningsmetod som sänder skonsamma ljuspulseringar ned i hårsäcken.Resultatet blir att hårstrået lossnar naturligt och håråterväxt förhindras. IPL-behandlingar gjordes till en början endast på salong men i samarbete med hudforskare och dermatologer har Philips tagit fram Lumea-sortimentet som gör det möjligt att, på ett säkert sätt, få hårfri hud genom IPL även hemma. IPL fungerar bäst på personer med ljusare hud och mörkare hår.

Detta inlägg är i samarbete med Philips. Men självklart är texten och åsikterna mina egna

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats