glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Recension av babyvakten uGrow

I samarbete med Philips har jag fått hem en uGrow SCD860 vilket är en appstyrd babyvakt. Jag har under en längre tid testat den så nu är det minsann dags för en recension.

Man har endast en kamera som man kopplar upp via nätverket sen kan man bevaka via telefonen eller en “padda”. Man kan följa sin bebis oavsett vart man befinner sig i världen. Flera kan vara uppkopplade samtidigt om man nu har ett behov av det.

Spana in filmen för att få en känsla

 

Man behöver inte ha skärmen på som jag har på bilden utan man kan släcka den och så hör man när bebis gråter ändå. Gillar att appen är flexibel och att man kan ställa in den efter sina önskemål och behov.

Man kan styra kamerans funktioner direkt på kamerans panel eller via telefonen. Som exempelvis vaggvisor eller nattlampan som erbjuder olika färger och styrka. Den använder vi innan jag kryper ner i sängen. Annars har vi kolsvart på natten när vi sover.

Lite kul är att man kan prata med barnet med hjälp av appen, var du än befinner dig. På så sätt kanske barnet somnar om själv om man lugnar med rösten?

Kameran har en sensor som övervakar och registrerar luftfuktighet och temperatur i rummet. Ibland när Stella sover ute ställer jag kameran i vagnen och då dyker det upp notiser om att fuktigheten för hög eller tempen för låg.

En sak som jag har funderat på är varför man inte skickar med en klämma som man kan fästa på kamerans fot? Perfekt om man vill fästa kameran på vagn eller sidan på spjälsängen som exempel. Just nu står Stellas säng bredvid min och då har jag inget bra ställe att ställa kameran på om jag vill filma Stella. Inte alltid man vill borra upp kameran i väggen. Speciellt inte när hon snart ska flytta in i eget rum. Det följer med en platta som man fäster i väggen och sen kameran på den. Så man kan flytta kameran om man vill.

Är annars supernöjd med den 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats