Charlotte "glitzy" Josefsson

Recept på Tiramisu

IMG_7665

I går kväll hade vi Jonas och Jess på middag och vi körde Italian rätt igenom, från förätt till dessert och även alkoholen. När de kom bjöd vi på en bricka med en mild och god parma skinka, tryffelsalami, bresaola, marinerad parmeasan, stora goda oliver och lite salta chips. Till det mousserande vin. Lite snack runt brickan innan vi satte oss till bords och käkade en pasta.IMG_7668

Jocke var duktig med kameran innan gästerna kom, sen glömde vi helt bort den.IMG_7691

Älskar fräscha blommor. Vas från Mio. Djupa pastatallrikar från LagerhausIMG_7695

Smygfotarn 😉

IMG_7682

Nu till receptet på Tiramisu. Jag tycker det är perfekt att spara recept i bloggen. Hur man vill ha sin Tiramisu är en smaksak. Jag gillar inte när kexen är för blöta och jag fick till den precis som jag ville ha den igår så det är det receptet jag delar med Er. Vill Ni ha den mer blöt, dränk kexen 😉

1/2 dl konjak (amaretto är vanligt)
1 1/2 – 2 dl espresso. Vet inte exakt mängd.
ca 200 gram /ca 24 st Savoiardikex
5 msk strösocker
2 paket a 250 g Mascarponeost
4 st äggulor
3 dl vispgrädde

1. Blanda grädden med 1 msk socker i en djup bunke. Vispa grädden ganska hårt.
2. Separera äggulan från äggvita. Spara äggulorna och blanda med resten av sockret i en stor bunke. Rör ner mascarponeosten och vispa till en fast crème.
3. Vänd ner grädden i marscarponecrémen och rör försiktigt så att det blandas.
4. Blanda espresso med Amaretto/Konjak
5. Lägg ett lager (ca 12 st) kex i botten av en medelstor glasform med hög kant.
6. Doppa den sockrade sidan i kaffet och lägg den blöta sidan uppåt i formen. Vill Ni ha den blötare låt bägge sidor dra åt sig. Det går åt mer vätska så klart.
7. Bred hälften av crémen som ett lager över kexen.
8. Gör om samma moment igen med kex och vätska för att skapa ett nytt lager. Avsluta med ett lager créme.
9. Låt formen stå minst 1,5 timme i kylskåpet innan den serveras. Jag föredrar att göra den kvällen innan.
10. Pudra över kakao innan servering. Jag tycker om när det är ett tätt lager med kakao så ös på efter smak 🙂 Lägg kakaon i en Tee-sil och pudra på.

IMG_7699

Nu ska jag ställa mig och laga fish taco och käka framför Kardashians på E-channel 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats