Header Image

Charlotte "glitzy" Josefsson

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Rosmarinkyckling med frukt- och nötsallad

Publicerad,

Ikväll testlagade jag Rosmarinkyckling med frukt- och nötsallad. Jad hade dock lite mer kyckling. En gos och väldigt fettsnål rätt. Dra ner lite på potatisen så snålar du även in på kolhydraterna. Salladen var toppen.

 1 kycklingfilé
Färsk rosmarin
Dadelbalsamico
1 bakpotatis
1 påse Parrots crispy saladmix (pumpafrön, solrosfrön, soltorkade tomater, russin och pinjekärnor)
1 apelsin
1 äpple
Ruccola
Olivolja
Flingsalt och svartpeppar

Skär stora klyftor av bakpotatisen, vänd runt i olivolja med salt och peppar. Råstek i ugnen tills mjuka. Skär skåror i kycklingfilén och fyll med färska blad rosmarin och häll över dadelbalsamico samt salt och peppar. Hetta upp en stekpanna ordentligt, i med lite olivolja och lägg i kycklingfilén, på med locket och ner på låg värme (därmed både steks och ångas den samtidigt och blir fantastisk). Klyv apelsinen på mitten. Skala ena halvan och skär i små mumsiga bitar. Pressa ner andra halvan i Parrots salladsmix. Häll på lite olivolja också. Tärna ett äpple i små bitar, blanda ner. Avsluta med att blanda ner lite ruccola. Klart!

3 Kommentarer

  1. Gillar att du lägger ut lite annorlunda recept, alltid bra att få lite inspiration
    🙂

  2. Jag är så misstänksam mot nötter och söta fruker i mat, är det verkligen gott? Antagligen eftersom du tipsar men ändå:)

  3. magdalena: jag tyckte det var gott 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *