Charlotte "glitzy" Josefsson

Rosmarinkyckling med frukt- och nötsallad


Ikväll testlagade jag Rosmarinkyckling med frukt- och nötsallad. Jad hade dock lite mer kyckling. En gos och väldigt fettsnål rätt. Dra ner lite på potatisen så snålar du även in på kolhydraterna. Salladen var toppen.

 1 kycklingfilé
Färsk rosmarin
Dadelbalsamico
1 bakpotatis
1 påse Parrots crispy saladmix (pumpafrön, solrosfrön, soltorkade tomater, russin och pinjekärnor)
1 apelsin
1 äpple
Ruccola
Olivolja
Flingsalt och svartpeppar

Skär stora klyftor av bakpotatisen, vänd runt i olivolja med salt och peppar. Råstek i ugnen tills mjuka. Skär skåror i kycklingfilén och fyll med färska blad rosmarin och häll över dadelbalsamico samt salt och peppar. Hetta upp en stekpanna ordentligt, i med lite olivolja och lägg i kycklingfilén, på med locket och ner på låg värme (därmed både steks och ångas den samtidigt och blir fantastisk). Klyv apelsinen på mitten. Skala ena halvan och skär i små mumsiga bitar. Pressa ner andra halvan i Parrots salladsmix. Häll på lite olivolja också. Tärna ett äpple i små bitar, blanda ner. Avsluta med att blanda ner lite ruccola. Klart!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats