Charlotte "glitzy" Josefsson

Sluta med nappen helt

Vi slutade med napp på dagen för ett bra tag sen och det var en del fighter de två första dagarna. Efter några veckor blev hon lite besatt av nappen igen och jag gav med mig vid ett svagt ögonblick vilket jag ångrade för helt plötsligt ville hon ha nappen jämt och det blev nya fighter.

Att hon ska sluta med den på natten har vi pratat om länge men inte alls varit motiverad. I går efter förskolan kom hon och sa att hon var stor tjej och ville sluta med nappen på natten. Så jag föreslog att vi skulle lämna dom till djurmammorna i morgon (idag lördag) som kunde hämta upp dom till sina bebisar. Det var en bra idé. Jag frågade vad hon ville hitta i ”skatten” som djurmammorna skulle lämna. Svaret blev my Little ponies som hon ifs redan har ett gäng men mest kopior och gamla ponnysar…..Fortsättning följer nedan:

I morse efter frukosten letade vi upp lite buskig terräng nära huset (orkade inte gå till skogen och sen tillbaka igen) och hängde napparna i en buske. Hon fick välja om hon skulle lägga dom i en skål eller hänga dom i ett snöre.

Sen åkte jag iväg och handlade ett paket med alla My Littles Ponies där alla svansar var vita men som ändrar färg om man doppade dom i vatten. Klicka här för att se dom. Jag hade sett dom dagen innan och tänkte att detta vore perfekt till Stella men hon har fått en del nya saker senaste tiden plus att påsken kommer och jag har redan handlat till det. Så paketet fick hänga kvar i affären vilket jag ångrade igår kväll men hur kunde jag veta att lilla damen ville sluta med napp helt plötsligt.

Väl hemma tog jag napparna och la dit paketet och gick in. Frågade Stella om hon trodde att mammorna hade hämtat paketet. Hon vill klä på sig och titta.

Mamma, vad är det i tror du?

Hem till baksidan för att öppna….

Woooow mamma, my little ponies…. Jag köpte även Pinky Pie med hår för hon ville ha den allra mest. Snacka om att gardera sig för att hålla henne nöjd med napparna borta 🙂

Hittis blev också nyfiken eller mest sugen på vattnet.

Ser ni hur svansen förvandlas?

Nu är hela svansen färgad. Hon har lekt med dom massor idag och mer kommer det bli. Perfekt att ha i badet också.

Hur har det gått sedan i förmiddags? Hon frågade efter nappen när vi skulle mysa lite runt lunch men jag förklarade att kaninmamman hade hämtat dom och hon frågade vart hon bodde 🙂 Jag svarade att jag vet inte och att napparna är borta för gott och att hon hade fått ponnysarna istället. Okej sa hon. Sen har hon frågat efter nappen två gånger till men inget tjafs eller ledsna miner. Vi får se hur det går ikväll när hon ska sova hehe.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats