Bild och recept ica.se
Här kommer receptet som så många på storyn ville ha, Gott och smidigt 😉
Tomatrisotto
2 msk konc fiskfond
7 dl vatten
1/2 gul lök finhackad
2 1/2 dl risottoris
1 msk tomatpuré
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl riven parmesanost
1 dl strimlade torkade tomater
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk plockad färsk timjan
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Kolja eller annan vit fisk
ca 400 g vit fisk
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör
- Make som love:
Värm fond och vatten i en kastrull (tänk på att hela tiden hålla fonden varm). Skala och hacka löken. Stek lök, ris och tomatpuré i olja i kastrull på medelvärme i 2-3 minuter. - Häll i vin och sjud på låg värme tills det mesta har kokat in. Tillsätt buljongen, lite i taget. Låt sjuda på medelvärme under omrörning tills riset är mjukt men har en liten kärna. Tar ca 20 minuter. Tjoffa i parmesan, tomater, citronskal och finhackad timjan, Smaka av med salt och peppar.
- Firren saltar och peppar du och steker den i smör.
- Servera gärna med ruccola
SMAKLIG MÅLTID
Senaste kommentarer