Charlotte "glitzy" Josefsson

Smörstekt koljafile med tomatrisotto

Bild och recept ica.se

Här kommer receptet som så många på storyn ville ha, Gott och smidigt 😉

Tomatrisotto
2 msk konc fiskfond
7 dl vatten
1/2 gul lök finhackad
2 1/2 dl risottoris
1 msk tomatpuré
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl riven parmesanost
1 dl strimlade torkade tomater
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk plockad färsk timjan
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Kolja eller annan vit fisk
ca 400 g vit fisk
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör

  • Make som love:
    Värm fond och vatten i en kastrull (tänk på att hela tiden hålla fonden varm). Skala och hacka löken. Stek lök, ris och tomatpuré i olja i kastrull på medelvärme i 2-3 minuter.
  • Häll i vin och sjud på låg värme tills det mesta har kokat in. Tillsätt buljongen, lite i taget. Låt sjuda på medelvärme under omrörning tills riset är mjukt men har en liten kärna. Tar ca 20 minuter. Tjoffa i parmesan, tomater, citronskal och finhackad timjan, Smaka av med salt och peppar.
  • Firren saltar och peppar du och steker den i smör.
  • Servera gärna med ruccola

SMAKLIG MÅLTID

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats