Charlotte "glitzy" Josefsson

Sockerfritt

sockerfritt

Ni vet Sparkling moments, salongen i Sumpan som jag skrev om. Jag köpte med mig denna bok från dom. Ni vet att jag aldrig bojkottar något i min kost men försöker dock göra så hälsomedvetna val som möjligt. Jag har aldrig brytt mig om socker så mycket förrän på senare tid.

Vi äter inte lösgodis längre. Det blev mer och mer sällan och när vi väl åt så var det inte gott. Om jag nu mer trycker i mig något med hög sockerhalt så blir jag varm och orolig i kroppen och mår dåligt. En dessert eller bulle osv funkar fint men exempelvis lösgodis eller en pavlova som innehåller mycket socker.

IMG_3688 (8)

Det finns många anledningar till att minska ner på sockret i din kost. Googla ”vad gör socker med kroppen” så förstår Ni vad jag menar. Jag kommer fortsätta balansera upp en tomatsås med strösocker osv men ändå göra mer medvetna val. Är vi sugna på en kladdkaka på kvällen så kanske jag svänger ihop en med lite mer fokus på hälsan. De smakar oftast väldigt gott.

Jag kommer så klart trycka i mig skit ibland. Jag är inte mer än människa och vill jag ha något så kommer jag inte att förbjuda mig från att äta det 🙂  IMG_3687 (15)

Ibland är man sugen på något och varför då inte baka med dadlar som sötningsmedel eller testa dessa godisremmar som är gjorda på frukt. Frukt innehåller fruktsocker men inte alls lika skadligt för kroppen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats