Sponsrad video: God Jul önskar Systembolaget | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Sponsrad video: God Jul önskar Systembolaget


Systembolaget finns till för att den svenska alkoholkonsumtionen inte ska öka. Skulle det säljas i vanliga affärer påstås det att konsumtionen skulle öka och i sin tur leda till fler dödsfall, misshandel, fler sjukdagar och barn som uppleva onyktra föräldrar.

Om jag ser till mig själv skulle jag inte dricka mer för att jag lättare hade tillgång till vin mm i mataffären. Men jag antar att det grundas på studier och att folk skulle dricka mer. Tragiskt egentligen. Skulle Ni dricka mer om “alkoholen släpptes lös”?

Detta är ett sponsrat inlägg men åsikterna är mina egna

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Skulle troligen inte dricka mer om alkoholen gjordes mer lättillgänglig. Jag bor i Norge där varor med alkoholhalt upp till och med 4,7% säljs i matbutikerna, dvs lite starkare produkter än i svenska matbutiker. Det är visserligen väldigt praktiskt att alltid (well fram till 20 på vardagar och 18 på lördagar) ha öl och cider tillgängligt men jag upplever inte att det gör att vi dricker mer eller oftare. Möjligt att norrmännen konsumerar mer dock 😉

Annons
stats