Charlotte "glitzy" Josefsson

Thai fish cake – Fiskbiffar för hela familjen

Vi åt detta ikväll. Men mums!! Stella åt och mumsade hon med. Det är min favo-kock när det kommer till det asiatiska köket som står bakom receptet – Jennie Walldén. Vi har testat ett par recept tidigare men detta är än så länge det bästa. Bilden är lånad från Omnivore’s cookbook

Ingredienser

4 personer

Dippsås

  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 msk fisksås
  • 0,5 st morot, liten, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar
  • 0,5 st röd chilifrukt, urkärnad och fint hackad (vi smulade i två torkade som vi har odlat & torkat. Blir lite mildare för Stella)
  • 4 cm gurka, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar

Fish Cakes

Tillagning

Tillbehör:

  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Dippsås:

  • Koka upp vinäger och socker tills allt socker har löst upp sig. Tillsätt fisksås, morötter, gurka och chili och ställ åt sidan.

Fish Cakes:

  • 1. Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare. Tillsätt äggvitor, limeblad, currypasta och fisksås. Kör till en ganska slät blandning.
  • 2. Tillsätt chili, sparris och koriander och rör samman till en tjock smet.
  • 3. Forma smeten till köttbullsstora, något platta biffar.
  • 4. Täck en stekpanna med cirka 1 cm olja i botten. Stek fish cakesen i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått vacker gyllene färg och är frasiga.
  • 5. Servera nyfriterade fish cakes med dippsåsen och ris.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats