Träna bort putande mage efter graviditet | Charlotte "glitzy" Josefsson
glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Annons

Träna bort putande mage efter graviditet

Jag kanske gick upp 2-4 kg i fett under min graviditet. Svårt att säga eftersom jag svullnade upp som en blåsfisk på slutet i och med havandeskapsförgiftningen. Jag var snabbt tillbaka i form efter graviditeten och magen blev platt bara på en vecka eller om det var två. I och med amningen gick jag ner en storlek i kläder. Men så fort jag fick lite rutin på träningen och äntligen kunde styrketräna för första gången på ett år så började jag få tillbaka lite muskelmassa och var tillbaka som en small igen. Efter att jag slutade amma la jag på mig lite fett igen. Sen har fettmassan pendlat lite fram och tillbaka som den alltid gör på mig. Har trivts rätt okej i min kropp förutom att magen putar så lätt. Magmusklerna har gått ihop men jag har inte tränat de inre magmusklerna då jag inte trodde att jag behövde det. Men nu inser jag att jag måste det för att min mage ska förbli platt från morgon till kväll 🙂 Så tråkiga övningar så klockorna stannar men ack så viktigt. Det roliga är att jag hade sån träningsvärk efter förra passet. Ett bevis på att de inre magmusklerna behöver tränas mer.

Grejen är den att våra stora magmuskler är starka och tar över när man gör traditionella magövningar. De små magmusklerna ligger där inne och vilar istället för att aktiveras, Det är anledningen till att man måste göra dessa övningar för att aktivera just de inre, små och svaga musklerna.

Jag länkar in till lite sidor istället för att jag ska fota mig själv och göra beskrivning till varje övning men först kan vi väl kolla på mim mage i avslappnat tillstånd och när jag spänner magmusklerna. Så här svullen är jag inte alltid, kan variera och detta är nog det mest extrema tillståndet.

Alltså ser Ni hur trött jag är på bilderna eller?

Ni ser ju hur ledsen man blir till vänster när magen putar sådär haha. Som sagt, denna dagen är extrem men ändå så trist att behöva hålla in magen för att känna sig bekväm. Ett alternativ är ju att säga man är gravid hehe.

Dagen till ära hade jag på mig mina finaste trosor. Eller? Avskyr dom. Men jag hade liksom inte planerat dessa bilder. Sån jäkla skillnad. Eller hur? Kommer köra på med övningarna för de inre musklerna för att sen köra på med de yttre ordentligt när magen slutar puta.

Nu till övningarna men först vill jag tipsa om Mammage appensom är kanon om man har tålamod :).

Sen kan Ni googla så klart för mer övningar men tycker dessa tre länkar räcker gott. Kör gärna 3 övningar varje dag och 3 set per övning. Om Ni inte har motivation till det så kör varannan dag. Man ska se resultat redan efter ett par veckor. Hur synligt det blir beror så klart på underhudsfett.

Så fort detta är publicerat ska jag köra några övningar.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cissi

  Yo bitch, miss you!! Hahaha den där appen körde jag, såååååååååååååååå tråkig men riktigt bra. Brukade ibland köra den på gymmet innan annan träning… vissa övningar syns ju inte ens att man gör något alls, hahaha, kommer igår att jag satt på nån boll och knep så min trainer kom fram och undrade om allt var ok?! Haha, jag tränar ju ser du väl 🙂

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Hahaha, vad roligt. Man gör ju typ ingenting fast ändå. Det var ju de där första stegen i appen som gjorde att jag inte pallade.

   MISS YOU!!!

  1. glitzybloggen
   glitzybloggen

   Ja men nu känner jag att jag inte har något val längre 🙂 Behöver stärka de inre musklerna för ländryggens skull också. Har börjat få lite problem faktiskt.

Annons
stats