glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

V 34

Det är många som har missat att jag är gravid. Eller så låter kommentarerna i bloggen, IG, FB och mail i alla fall. Kanske inte så konstigt då jag inte har publicerat den obligatoriska ultraljuds-bilden någonstans med kommentaren “i december blir vi tre”. Eller i vårt fall fem. Kissarna räknas ju så klart.

Här>> är min “outning” i bloggen och det är den enda jag har gjort också. Jag har skapat en kategori som heter graviditet om Ni vill läsa det jag har skrivit hitils. Den lilla kommer så klart synas en hel del i bloggen och det kan bli några dagens outfit osv 😉
gravid-v-34

Men jag tänkte göra en kort sammanfatting till Er. Det är en liten tjej i magen, hon är beräknad till 11 december. Hon verkar vara ganska så liten men ändå inom godkänd kurva. Vi har ju gjort ett par extra ultraljud på grund av mina blödningar och då kan de uppskatta vikten ganska bra tydligen.

Min moderkaka låg 6 mm från öppingen där bebis ska komma ut på senaste UL och det är därför jag blöder till och från. Jag måste vila för att undvika en större blödning, blir det en stor blödning kan det bli akut snitt när som helst. Den 2 november är det nytt UL. Har inte moderkakan åkt upp då blir det planerat snitt ca 2.5 v efter. Vilket betyder att hon kommer ut ca 2.5-3 veckor tidigare. Hoppas så klart att den har åkt upp för jag vill inte bli snuvad på finalen. Jag vill föda vaginalt, jag vill verkligen få uppleva det. Men det är inget jag påverka så det blir vad det blir helt enkelt.

fint-babygym

Som jag skrev tidigare trodde jag att skulle gå bananas och shoppa loss rejält men jag har verkligen inte fokuserat någonting på föreberedelser.  Min mamma åkte hem igår. Hon har varit här en hel vecka, jag har pekat och hon har burit. Vi har betat av “listan” lite varje dag så nu är vi redo för den lillas ankomst. Ska väl klicka hem några plagg på nätet men inget som är panik. Lillan har till och med fått ett babygym som hon absolut inte kommer ha något nytta av i början. Men jag skrollade runt på Jollyroom och så kom detta fina babygym upp och kunde inte låta bli att klicka hem det.

Jag har sjukt svårt för barnsaker som det bara skriker “barn” om. Jag blir liksom irriterad när jag ser solskydd med exempelvis Bamse på i framrutan på en bil. Sätt upp ett svart om nu ett solskydd behövs.

babygym

Men om vi ska gå tillbaka till babygymmet så kanske barn gillar färger men jag tänkte att jag kan hänga dit något mer färgglatt om hon nu föredrar det? Min mamma sa “stackars unge, hon kommer ju inte veta vad färg är”. Allt jag köper är i olika grå nyanser. Är det någon färg på något så är det milda färger. Ni kan se dessa>> filtar som exempel när det kommer till färg.

leopard

Jag gillar färg också så lugna nu 😉 Tycker exemeplvis det röda leopardmönstret som Mini Rodini har just nu är lite fräsigt 🙂 Men jag gillar inte när man har de där typiska knalliga färgerna i blått, rosa, lila osv. Bara för att det är barn behöver man ju inte sätta dom kläder och färger som egentligen inte är snygga eller machar ihop. Det är min åsikt och alla gör så klart som de vill. Men Ni vill ju ha mina åsikter och tankar och då får Ni dom.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida A

  Någon som tänker som jag, härligt!

  Jag har fått äta upp mycket jag sagt innan jag fick barn men så länge de är under ca 3år kan man styra mycket. Min 4.5-åring ska bara ha rosa, lila och Frost-grejer/inredning/kläder. Herregud…

 2. Lollo

  Åh vad roligt att ni väntar barn! Stort grattis!!! 😀
  Vi fick vårt första barn i början på augusti. Det är en fantastisk tid ni har framför er! (och stundtals jobbig såklart.. :P)
  Jag har det senaste året inte läst så mkt träningsbloggar som jag gjorde förut, men din blogg har jag kikat in på lite då och då just för att jag väntat på denna nyhet, hihi.. SÅÅ roligt när jag kikade in i dag och fick se att det hänt! 😀
  Stort lycka till på förlossningen, kommer bli en grym upplevelse hur det är blir!
  Ser fram emot att få se det lilla miraklet sedan! 😀

 3. Sandra

  jag kände också så angående färger, ville att allt skulle va lite stilrent. men min unge gillar färg och leker hellre med knalliga saker i rött och orange speciellt så vad gör man. och angående solskydd samma där, han sitter och ler i bilstolen när han får syn på sitt solskydd med en gul ful giraff på. lugn och tyst unge=lugn bilresa. det är därför mab köper färgglad skit, även om mab dör lite inombords samtidigt

 4. Johanna

  Jag har heller inte förstått varför så fort nått har med barn att göra ska det vara knalliga färger. Det gillar jag inte alls. Mina två pluttar är då nöjda med lite mer dämpade färger, (eller mer att de inte bryr sig) men det är i princip omöjligt att hitta leksaker som inte ,r superskrikiga så där har jag gett upp. Kläder och inredning däremot går i färger som jag gillar.

 5. sani

  Stort grattis till graviditeten,
  förstår precis vad du menar då du skriver “i dec blir vi tre”..=)
  Önskar dig all lycka till i världen och håller tummarna för din familj.
  Upplevde vaginal förlossning, gör du inte det är du grym som går igenom ett kejsarsnitt också. Vi kvinnor är så starka!!

  Stor kram

stats