Charlotte "glitzy" Josefsson

Väldigt god pecannötpaj

Bild: snodd från google

I lördags blev jag bjuden på en sån god paj. Efterfrågade receptet och har nu slängt ihop en egen. Ni MÃ…STE testa. VARNING: kaloribomb så det heter duga. Den är ganska söt så en liten bit räcker.

Pajskal:
100 g smör
2½ dl vetemjöl
2 msk strösocker
½ tsk bakpulver

Smält margarinet, blanda mjöl, socker och bakpulver. Häll i margarinet (får ej vara hett) och knåda ihop allt. Klä pajformen med degen.

Fyllning:
2 dl farinsocker
2 dl mörk sirap
200 g choklad
5 msk smör
3 ägg
4 dl kokosflingor
2½ dl pekannötter
2 dl vispgrädde
1 msk bourbon

Gräddas på 175 grader i ca 50 min, klar när kärnan fortfarande är lite fuktig.

Smält sockret och sirapen i en kastrull, bryt sönder och rör ner blockchokladen och smöret. Rör tills allt har smält.
Rör (med träslev) ner äggen ett i sänder. Tillsätt kokosflingorna och de grovhackade pekannötterna. Häll i i pajskalet och grädda i ugnen!

Grädden och bourbon är till för serveringen, så bara att vispa ihop men går lika bra att äta utan grädde eller tillsammans med vaniljglass.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats