Charlotte "glitzy" Josefsson

Välj kravmärkt gris

grisar

Jag blir så jävla ledsen när jag ser sånt här. Jag tänkte först inte publicera några bilder i bloggen för då blir det ett jävla liv. Men jag tror liksom inte det biter på folk om jag inte gör det. Man vill inte se sanningen. Blundar man så finns det inte? Jag köper den där fläskfilén som är billigare ”grisen är ju ändå redan död”. Men skit i att köpa just grisskött, ät vegetariskt det dagen (finns så mycket goda rätter) eller ät mer sällan och köp en kravmärk gris nästa gång. Samma med ägg, ät ett ägg mindre då om man har det så tight ekonomiskt. Det finns alltid lösningar, men man vill inte hjälpa djuren. Det är där problemet sitter. Om vi som konsumenter gör medvetna val så kommer de dåkiga dö ut.

En kravmärkt gris får sysselsättning, böka i jord, har härliga halmbås att sova i, de får gå ut, de äter ekologiskt osv. Jag betalar gärna mer för detta. Jag har inga problem att äta kött och kommer inte sluta. Har ett djur haft ett bra liv så är det ok för mig. Vilt allra bäst så klart. Sen menar många på att det är ett liv man tar och de har samma rättigheter som oss. De har inte fel i det de säger men jag kommer aldrig bli vegetarian. Men jag kan göra medvetna val och bidra till att djuren har det bättre.

Visste Ni att det har blivit så jävla illa att Grisbönder i Sverige får slå igen för att vi väljer att köpa dansk fläskfile där suggorna ligger fixerade. Visste Ni att just nu testar Sveriges grisföretagare  i största hemlighet nya sätt att hålla grisar. Enligt dagens föreskrifter ska 10 grisar dela på 9 kvadratmeter. Nu testas med ytterligare en gris på den lilla ytan. Dessutom vill de ta smågrisarna från sin mamma tidigare och få lov att fixera suggan, Läs mer om avslöjandet av svenska grisfarmer: www.ettlivsomgris.se

Jag är jävligt glad att jag har en blogg och kan upplysa om sånt här. För ofta handlar det om okunskap hos folk och vissa skiter som sagt i det. Jag köper inte att ekonomin är en orsak. Man kan som sagt göra andra bra val. Bara viljan finns där.

Det här gäller ju inte bara gris utan alla djur. Finns det inte kravmärk kyckling eller vad det nu kan vara så be dom köpa in det. Så erfterfrågan ökar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hans Hellberg

  Du vet att jag håller med dig, men själv valt bort köttet helt. Du känns påläst och engagerad och det gillar jag! Men jag undrar om du också dragit ner på köttätandet eller om du ”bara” (fel ordval men jag tror du fattar) satsar på bättre köttval?

 2. Emma Olsson

  Nej, jag tycker att det är jättebra att du visar detta även fast det är obehagligt att se. Det är en svår balansgång det här för det finns så enormt mycket djurlidande världen över som man vill att alla ska bli medvetna om. Samtidigt som man inte kan bära hela världen på sina axlar. Det som är en röd tråd genom eländet är dock att det är vi som har makten. Det är vi som betalar som antingen kan sponsra skiten eller svälta ut rötäggen genom att istället gynna de som tar hand om djuren.
  Det finns fortfarande många som är totalt omedvetna om att detta pågår. Informationen måste ut även fast den är lite obehaglig. För den finns, även fast man blundar.
  Jag har helt slutat att köpa fläsk och ägg köper jag enbart av en lokal hönsfarmare där hönorna har ett bra liv.
  Är glad just nu att man även belyser Kronfågels hantering av kycklingarna.

  Man kan in

 3. Mamma

  Det är mycket tack vare dig som jag har börjat att handla kravmärkt så mycket som det bara går. Känns riktigt bra måste jag säga:)

 4. Birgit Hjort

  Det är så bra att du berättar det här i din blogg, människor behöver veta detta och hur otroligt hjärtlöst och otäckt djuren blir behandlade.

 5. Maria Muminmamma

  Vi har gåyt över mer och mer ekologiskt. Nu köper vi nästan enbart ekologiskt och giftfritt men faden vad just ekologisk gris är svårt att få tag på i vanlig dagligvaruhandel. Riktigt trist att det ska krävas så mycket av konsumenten att ens få tag på..vi köper mest nöt direkt från en ekologisk bonde. Bra att du upplyser folk!

  1. Charlotte

   Nja, här finns det. Coop är bra på ekologisk (krav) gris. Änglamark tror jag det är som har bra utbud. De flesta ica-handlare har bacon. Men maila eller prata med din butik så de får köpa in.

 6. Anna

  Jättebra att du använder din blogg till att sprida information om hur dåligt djuren har det. Även om det blir ett ”jävla liv” som du skriver ska du veta att folk också håller med dig 🙂

 7. psychoballerina

  Mycket bra inlägg! Folk blundar så gärna för denna typen av problematik, jag tycker det är själviskt. Dessutom, tror folk verkligen att vi gör våra kroppar en tjänst när vi äter billigt kött från massproducerade, sjuka djur som pumpats med antibiotika? Usch… Ingen respekt. Varken för djuren eller sig själv. Fortsätt skriva denna typen av inlägg! MVH Psychoballerina

stats