Charlotte "glitzy" Josefsson

Vinn en matkasse

Nu kan ni vinna en matkasse. Jag anordnar en tävling ihop med Oatly och min utmaningen är att med hjälp produkter från Oatly iMat samt tre valfria ingredienser tillaga en god vardagsrätt som tillagas på runt 30 min. Jag kommer publicera mitt recept inom kort.

Ni ska lämna en kommentar här med Ert bästa vardagsrecept där enda kriteriet är att receptet ska innehålla Oatlys iMat och kunna tillagas på runt 30 minuter.

Första pris är en veckas leverans av valfri ICA matkasse, passande i tiden eftersom matkassen i dagarna utsågs till årets julklapp.

ICA Matkassen erbjuder både laktosfri matkasse, Inspirationskasse samt Billiga veckan. Andra- och tredjepris är värdecheckar värda 300 kronor från Oatly.

Tävlingen avslutas den 13:e dec.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa Magnusson C

    Hej,

    Currygryta med kyckling/quorngrytsbitar!

    Här kommer ett gångbart recept på en currygryta, som brukar uppskattas även av dem som ”inte gillar curry”.
    Fungerar både som festmat och i vardagen.
    Servera med ris och en god grönsallad!

    Gul lök
    Röd paprika
    Hela färska champinjoner
    Kyckling alt Quornbitsgrytbitar
    Oatly iMat 13 %
    curry
    citronsaft
    salt peppar
    lite vitlök
    färsk persilja

    Hacka lök och paprika i klyftor, och fräs i matolja i en stor gryta tillsammans med curryn.
    Tillsätt de hela sköljda champinjonerna.
    När vätskan har kokat bort, tillsätt kyckling/grytbitarna
    Krydda efter smak med rikligt med curry, lite vitlök, salt o peppar.
    Syra med citronsaft och häll i iMat 13 %.
    Låt det koka en stund till kycklingen är färdig och du har en mustig gryta.
    Toppa anrättningen med färsk persilja före servering.
    God med ris och en krispig grönsallad till!

    Smaklig spis!

  2. Louise B

    En väninna introducerade mig för detta receptet för ett par veckor sedan och jag är fast. Lagar det säkert två gånger i veckan och alla jag bjudit soppan/grytan älskar den! Den är inte bara supergod utan variationerna är oändlig. Den kan även ätas som soppa (min favorit) eller med ris som gryta.

    Thaisoppa med räkor:
    3-4portioner
    700 g räkor med skal
    100 g sockerärtor
    1/2 purjolök
    4-5 dl kokosmjölk
    2dl Oatly iMat
    1-2 msk koncentrerad kycklingfond
    2 msk röd currypasta
    1 huvud broccoli
    2-3 citrongräs
    2 krm finsalt

    Gör så här:
    Skala räkorna. Slanta purjolöken. Strimla sockerärtorna. Skär ner boccolin i mindre buketter. Krossa citrongräset.
    Koka purjo, kokosmjölk, kycklingfond, currypasta, broccoli och citrongräs i en kastrull i 10 minuter.
    Lägg i sockerärtor och räkor och ta upp citrongräset precis innan servering.

    Man kan alltså byta ut räkorna mot exempelvis kyckling. Ha i paprika, broccoli, champinjoner eller något annat man gillar.

    Har länge velat testa på Icas matkasse, dels för att lära sig lite nya rätter men även för att det ibland känns som att tiden inte riktigt räcker till och matinköp ibland prioriteras bort och man istället äter skräpmat. Inte bra!!

    Håller tummarna!
    Ha en härlig vecka.

  3. Stina

    Lax med färsk ingefära och lime, 2 port

    2 portionsbitar laxfilé (allra helst färsk)
    2 dl Oatly iMat
    en rejäl bit färsk ingefära
    1 lime
    salt/peppar

    Skala och riv ingefäran fint. Blanda den med Oatly iMat, pressa ner saften från limen, salta och peppra efter smak. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form, häll såsen över och in i ugnen ca 15 min på 175 grader. Srevera laxen med fullkornsris och enen fräsch sallad på ruccola, avocado och sugarsnaps.

  4. Rebecca

    Perfekta receptet när tiden och fantasin tryter och extra gott blir det när man byter ut den vanliga matlagningsgrädden mot Oatlys iMat. Gör verkligen mycket för smaken! Soppan är verkligen underbar nu när det börjar bli riktigt kallt. Receptet brukar jag köra till två portioner.

    250 gram champinjoner
    En liten gul lök
    Olja eller smör till stekning
    2,5 dl Oatly iMat
    2,5 dl vatten
    1 msk svampfond
    Salt och peppar efter smak

    Hacka lök och svamp lite snabbt (inte så noga med storleken på bitar och så). Fräs mjukt i olja eller smör och tillsätt därefter iMat, vatten och fond. Kocka upp och småkoka sedan under lock på svag värme i en kvart. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar. Detta är den perfekta vardagssoppan och också en superbra bassoppa som du kan bygga vidare på när du har mer tid och fantasi eller om du vill lyxa till det. Tillsätt exempelvis 1 msk tryffelolja, byt ut champinjonerna mot kantareller när det är säsong för det eller servera soppan med något gott tillbehör (nybakat bröd, knaperstekt bacon, philadelphia etc.). Absolut min favoritsoppa då den kan varieras i det oändliga eller bara njutas av som den är och tro mig, det gör stor skillnad för smaken när du byter ut till iMat.

  5. Marta

    Hej!

    Det var kul att gå på Attitudemässan och se vad ni hade anordnat med. 🙂 Det hade du/ni gjort jättebra!! 🙂 En sak som jag tänkte på som jag tycker vore roligt att det fanns mer av nästa år är lite mer klädesmärken eller liknande som har med kläder/second hand att göra. Det var kul att Beyond Retro var där och baren var riktigt cool! Det var också kul att jag kunde säga hej till dig. Även om jag har en bild av dig så var det kul att säga hej. 🙂 Ha en bra kväll! Kram

  6. Annchristin Holmlund

    500g färsk pasta
    1 paket bacon
    2 kycklingfiléer
    salt & peppar
    100g champinjoner
    200 gr babyspenat
    2dl oatly imat

    Dekoration- Färsk basilika

    Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Stek bacon och lägg på hushållspapper. Strimla kyklingfilen och stek tillsammans med champinjonerna. Salta och peppra. Lägg spenaten i durkslaget och häll över pastavattnet.
    Rör ner oatly imat i pasta kastrullen. Häll ner pastan och spenaten i kastrullen. hetta upp utan att koka. Fördela bacon, champinjoner och kyckling över pastan. Dekorera med basilika. Ev extra svartpeppar på..

stats