Vi åt detta ikväll. Men mums!! Stella åt och mumsade hon med. Det är min favo-kock när det kommer till det asiatiska köket som står bakom receptet – Jennie Walldén. Vi har testat ett par recept tidigare men detta är än så länge det bästa. Bilden är lånad från Omnivore’s cookbook
Ingredienser
4 personer
Dippsås
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 1 dl strösocker
- 0,5 msk fisksås
- 0,5 st morot, liten, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar
- 0,5 st röd chilifrukt, urkärnad och fint hackad (vi smulade i två torkade som vi har odlat & torkat. Blir lite mildare för Stella)
- 4 cm gurka, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar
Fish Cakes
- 600 gram torskfilé, tinad
- 0,5 kruka(or) koriander, hackad, färsk
- 5 st sparrisstänger, tunt skivade (jag skar dom på längden och sen slantade dom)
- 0,5 st röd chilifrukt, urkärnad och finhackad (smulade ner 2 torkade chili)
- 1,5 msk röd currypasta
- salt
- 2 tsk kaffirlimeblad
- 2 st äggvita(or)
- 1 msk
- 1 st rapsolja, till stekning/fritering
Tillagning
Tillbehör:
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Dippsås:
- Koka upp vinäger och socker tills allt socker har löst upp sig. Tillsätt fisksås, morötter, gurka och chili och ställ åt sidan.
Fish Cakes:
- 1. Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare. Tillsätt äggvitor, limeblad, currypasta och fisksås. Kör till en ganska slät blandning.
- 2. Tillsätt chili, sparris och koriander och rör samman till en tjock smet.
- 3. Forma smeten till köttbullsstora, något platta biffar.
- 4. Täck en stekpanna med cirka 1 cm olja i botten. Stek fish cakesen i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått vacker gyllene färg och är frasiga.
- 5. Servera nyfriterade fish cakes med dippsåsen och ris.
Senaste kommentarer