glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Att komma i form efter graviditeten

Många av er uppskattar träningsuppläggen och ställer oftast frågor om hur man ska komma i form, hur man ska träna osv efter en graviditet. Mitt första tips är att inte använda graviditeten som ursäkt för att äta mer mat än vad kroppen behöver eller mer “skit”.

Att komma i form kan innebära olika saker för olika personer. Min mage var platt och fettprocenten var mindre än innan graviditeten bara på ett par veckor efter att Stella kom. Men eftersom jag inte kunde träna under min graviditet så tappade jag mycket muskler så jag kände mig bara smal, mjuk och svag. Så för mig innebär att komma i form att träna upp muskler och att ta mig från xs till en small igen.

Att amma bränner ca 500 kcal extra om dagen. Men det betyder ju inte att man kan sitta och trycka i sig vad som helst bara för att man kan amma. Sen har inte alla möjlighet att amma men har man möjligheten så hjälper det till.

Vill man nu tappa just fettmassa så är intervallträning med barnvagnen det bästa och mest effektiva. Spring allt vad ni orkar i ca 20-30 sekunder och vila lika länge. Man ska springa som om att man hade en varg 1 meter bakom sig. Man kör ca 15-20 intervaller per träningspass.

Sen kan man tillsammans med intervaller köra lite hemmaträning med bebis för att börja stärka upp kroppen som knäböj med bebis i famn eller armhävningar som på bilden nedan. Det finns massvis av bra hemmaprogram på nätet. Även pulshöjande. En bra sak är att ladda hem mammamage-appen för att redan från början stärka upp de inre magmusklerna som är så viktigt. Vad är ditt mål med träningen och lägg upp dina pass utifrån det.

Allt går att lösa så länge man vill och är motiverad. Stella hängde med till gymmet rätt så ofta, hon satt i sin babysitter och sov. Sen får man inte ha för höga krav på sig eller att känna sig stressad över att komma i form på kort tid. Det är en ny roll man har i livet, man kanske inte får sova ordentligt och det påverkar MASSVIS.

Jag hoppas inlägget var lite motiverande i alla fall och ställ gärna frågor om Ni har några.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats